058-2963300

AZ te sterk voor gehavend SC Cambuur

29 november 2014, 23:45

Lange tijd leek SC Cambuur de gelijke aan AZ te zijn en dat ondanks het feit dat de thuisclub een complete nieuwe voorhoede in moest passen. De Ridder, Ogbeche en op laatst ook nog Narsingh stonden noodgedwongen langs de kant. Barto, Hemmen en Meleg waren hun vervangers. Cambuur toonde geen ontzag, viel aan op momenten die daar rijp voor waren en hield achter het slot op de deur. De mooie sfeeracties voor de wedstrijd hadden kennelijk hun uitwerking niet gemist, de volgens John van den Brom ‘ revelatie van de eredivisie’  deed lange tijd wat ervan werd  verwacht, en zeker na de uitzege in Utrecht, van werd gehoopt.

Na een stief kwartiertje was er de eerste kans voor Cambuur toen Hemmen zich onnavolgbaar naar de achterlijn wurmde en Meleg kon inschieten. Het werd geen treffer. Rusnák zette AZ nog eens onder druk, kortom, de bezoekers hadden het even moeilijk. Na een half uur bracht AZ het beeld in evenwicht. Nienhuis moest met de voet redding brengen, maar was kansloos bij de penalty van Gudelj, toegekend toen de bal de hand raakte van Mac-Intosch. Die 0-1 was in feite het kantelpunt van de wedstrijd.

De wedstrijd kon wel wat impulsen gebruiken dacht een toeschouwer  die als Sinterklaas verkleed, maar spoedig geheel ontkleed  het veld opstormde. De man, want dat was duidelijk, werd overmeesterd en afgevoerd.

AZ kwam alleen kort na de rust nog een keer in gevaar. Hemmen kopte prima in, maar Esteban redde eveneens prima. Rusnák probeerde de keeper nog een keer te verrassen. Zijn schot kreeg hij niet onder controle, maar voor de rebound waren de troepen te ver weg. De Slowaak was nog een keer dichtbij een treffer, na goed voorbereidend werk Schepers, weer was de goalie de baas.

AZ had toen al voor de tweede keer gescoord .Opnieuw  was het Gudelj, nu uit een corner, die doel trof. In de tussentijd had AZ zeker drie, vier keer een doelrijpe kans gekregen. De schoten gingen over, naast of Nienhuis bracht redding.

Van den Brom was trots op zijn ploeg, die voor de vierde keer op kunstgras won. De goals  vielen volgens hem op het juiste moment. Volgens Henk de Jong viel er weinig op zege van AZ af te dingen. De Alkmaarders zetten goed druk. Na de 0-1 is Cambuur niet meer in de wedstrijd geweest. Cambuur miste door de afwezigheid van stamspelers vastigheid en kon daardoor niet voldoende druk zetten, ‘ maar wij praten ons niet in de put’. Dit zijn wedstrijden die je moet incalculeren. Volgende week komt NAC Breda op bezoek en dan kan het zo maar anders zijn.

Cambuur: Nienhuis, Mac-Intosch (75. Steblecki), Reijnen, Bijker, Andriuskevicius (46. Dijkstra); Van der Streek, El Makrini, Rusnák, Meleg (61. Schepers), Hemmen, Barto.

AZ: Esteban, M. Johansson, Gouweleeuw, Ortiz, Gudelj; A. Johansson (66. Hupperts), Tankovic, Hoedt, Poulsen (46. Haps), Haye en Dos Santos (87. Elm).

Scheidrechter: Higler

Scoreverloop: 39. 0-1, 55. 0-2 Gudelj

Toeschouwers 9843

DE-Man of the match, Leonard Nienhuis, kreeg de bloemen van Piet’s Bloemenboetiek.

Wedstrijdsponsor :Taxicentrale Waaksma, Kootstertille
Balsponsor: Rekladruk, Giekerk
Aanvoerdersponsor: Lease Quality, Leeuwarden
Wisselsponsor: De Haan Advocaten & Notarissen, Leeuwarden

Ballenjongens   en -meisjes SC Leovardia

Volgende thuiswedstrijd zaterdag  6 december om 19.45 uur tegen NAC Breda.

Foto: www.dijksfotografie.com