058-2963300

Bartholomew Ogbeche langer bij SC Cambuur

30 april 2015, 12:56

Clubtopscorer Bartholomew ‘B’ Ogbeche speelt ook volgend seizoen in het shirt van SC Cambuur. De optie van de 30-jarige spits is door de club gelicht, waardoor Ogbeche ook in het seizoen 2015/2016 onder contract staat in Leeuwarden.

Ogbeche maakte in de winterstop van het seizoen 2013/2014 transfervrij de overstap naar SC Cambuur, waar hij met een doelpunt in de derby tegen sc Heerenveen meteen indruk maakte. Dit seizoen verbrak hij het clubrecord van Robin Nelisse door 13 keer te scoren in één Eredivisieseizoen. In het verleden kwam ‘B’ uit voor grote clubs als Paris Saint Germain en Middlesbrough en was hij bovendien voor Nigeria actief op het WK 2002.

Dat een spits van het kaliber van Ogbeche langer blijft is volgens technisch manager Marcel Keizer dan ook goed nieuws. “Voor Cambuur- en Eredivisie-begrippen is ‘B’ een topspits. Hij brengt heel veel ervaring en rust met zich mee en is in dat opzicht een voorbeeld voor met name de jonge jongens in de groep. Dit is gewoon heel goed nieuws voor de club.”

Foto: www.dijksfotografie.com