058-2963300
Beker: winst en verlies voor jeugdteams

Beker: winst en verlies voor jeugdteams

29 augustus 2015, 17:29

SC CAMBUUR C1 2-0 LSC 1890 C1
1-0 Sil Bos (60.), 2-0 Milan de Koe (70.)

opstelling SCC C1 Levi de Ron, Willem de Boer (36.Martijn Ferwerda), Sil Bos, Milan de Koe, Thimo de Jong, Jens van der Heide, Kevin de Vries, Bart Kooistra, Deno Alejo, Jorn Jongsma (18.Koen Kribben, 36.Quinten Lamsma), Youri Sletering (46.Jhondly van der Meer).

Ook de derde en laatste wedstrijd in de poulefase van het bekertoernooi kwamen de C-junioren van SC Cambuur ongeschonden door. Ging het in de voorgaande duels gemakkelijk, ditmaal moest de geelblauwe formatie vol aan de bak. “We troffen een goede tegenstander die constant in eigen positie speelde,” zei trainer Michiel Buursma. “Dit resulteerde van onze kant in opportunistisch spel wat in hun voordeel was. We kregen wel wat kansjes in de eerste helft maar we hebben ze niet weggespeeld. Daarnaast speelden we te haastig en zochten we te snel diepgang. Daar wisten zij wel raad mee.”

In de tweede 35 minuten veranderde het spelbeeld. Buursma: “We gingen meer over de grond spelen en gebruikten ons middenveld ook beter.” Dit resulteerde in een aantal kansen voor de thuisploeg. Een kwartier voor tijd kon er eindelijk gejuicht worden. Sil Bos was verantwoordelijk voor de treffer. Op aangeven van Kevin de Vries bepaalde Milan de Koe de eindstand op 2-0. De gasten kregen in dit duel een tweetal goede kansen maar Levi de Ron was in één tegen één situaties telkens te sterk. “We treffen LSC straks nog twee keer in de competitie en hopen ons dan beter te kunnen presenteren. Maar niets dan lof voor de tegenstander. Ze hebben het ons moeilijk gemaakt in deze wedstrijd,” aldus Buursma.

SC HEERENVEEN D1 4-0 SC CAMBUUR D1
1-0 (21.), 2-0 (52.), 3-0 (59.), 4-0 (60.)

opstelling SCC D1 Tom Roorda, Bjarn Zorgdrager, Bas Verbree, Floris Smand, Jort van der Meulen, Tobias Hoogstra, Niels ten Veen, Xanthi Dijkstra, Matthias Nartey, Martijn de Rooij, Milan Smit. Wissels: David Huistra, Dylano van Dijk, Max Faber, Stef Tjalma, Steyn Potma, Gregory Daraji.

De D-pupillen van SC Cambuur gingen op Skoatterwald in de slotwedstrijd van de poulefase onderuit maar bereikten desondanks de volgende ronde. “Voor rust waren we de betere ploeg en hadden we het grootste gedeelte ook het meeste balbezit,” concludeerde trainer Elwin van Keulen. “Heerenveen is wel wat verder als het gaat om de eindpass of het meedogenloos verdedigen. Bij ons moeten de jongens daar nog aan wennen.” De enige treffer voor rust viel na een onderschepte steekbal. Daarvoor hadden de mannen uit Leeuwarden pech. Van dichtbij belandde een schot van Martijn de Rooij op de dwarsligger.

In het eerste kwartier na rust zetten de thuisploeg meer druk dan dat ze in de eerste helft deden. Cambuur nam vervolgens langzaam weer het heft in handen maar juist op een moment dat de gelijkmaker in de lucht hing sloegen de Friezen toe. De tweede treffer viel na een balverovering op het middenveld. In de slotminuten liep de score hoger op. Van Keulen: “Achteraf was het misschien bijzonder dat iedereen best tevreden was. Wij zaten met een goed gevoel op de bank. Het niveau wat de jongens nu al halen is knap maar ze moeten nog wel daadkrachtiger worden.”

Uitslagen Teams Locatie Groningen
verslagen op www.fcgroningen.nl

FC Groningen B1 4-3 Hollandia B1
FC Twente C1 1-1 FC Groningen C1 (13-12 na strafschoppen)

Foto: Henk Jan Dijks