058-2963300
Bekeravontuur SC Cambuur eindigt in Groesbeek

Bekeravontuur SC Cambuur eindigt in Groesbeek

11 januari 2023, 23:25

Op een regenachtige woensdagavond naar De Treffers uit Groesbeek. De voetbalromantici onder de Cambuur-supporters zullen gesmuld hebben toen dit affiche in de tweede ronde van de TOTO KNVB-Beker uit de koker kwam en getuige de 75 aanwezige supporters uit Leeuwarden (waarvoor niets dan respect) zijn die ruimschoots te vinden onder de achterban.

SC Cambuur kreeg vanavond op Sportpark Zuid de kans op de zure nasmaak van afgelopen weekend weg te spoelen. Dat moest gebeuren tegen de huidige nummer drie van de Tweede Divisie en dat is een niet te onderschatten opponent, zo weet ook RKC Waalwijk, want die ploeg werd in de vorige ronde zonder pardon uit de TOTO KNVB Beker gegooid. Helaas overkwam dat SC Cambuur vanavond ook, ondanks een aantal prima kansen. Door een treffer van Den Dekker werd het 1-0 voor De Treffers.

Zonder Van der Water, die ontbrak vanwege ziekte, en met vier nieuwe namen in de basiself begon SC Cambuur eigenlijk prima aan de wedstrijd. Het had veelvuldig de bal en zocht naar openingen in de muur die De Treffers had opgetrokken. Dat lukte ook een aantal keer, wat heet, naast wat mogelijkheden en corners vielen er vier behoorlijke kansen te noteren. Met name Breij en Boere hadden, ondanks het goede keeperswerk van Kornelis, toch wel het net moeten laten bollen.

Typerend voor de fase waarin SC Cambuur momenteel zit ging de eerste de beste kans aan de overkant wel meteen binnen. Den Dekker deed dat overigens uitstekend en schoot de bal na een goede aanname hoog en hard achter Virginia. Nog geen man overboord, zal ook Ultee aangegeven hebben in de rust, maar dan moest er wel worden gescoord en laat dat net nou zou moeizaam gaan dit seizoen.

Ook vanavond was dat weer het geval en daarvan was de mans van Boere direct na rust misschien wel de beste getuige. Of het moet de scrimmage voor de goal van De Treffers zijn, waarbij de geel-blauwen tot drie keer toe leken te scoren, maar de bal er op wonderbaarlijke wijze niet in ging.

SC Cambuur wisselde nog aanvallend met Smit en Tol in de spits om iets te forceren, maar het mocht gewoon niet vanavond. Dat Joao Virginia in extremis nog rood kreeg voor vermeend gevaarlijk spel (en Doke Schmidt hem moest vervangen op doel) was het passende slotakkoord van een pijnlijke en zwarte avond.

Komend weekend komt SC Cambuur wederom in actie en is FC Emmen aan De Oude Meerdijk de tegenstander. De aftrap van die wedstrijd is zondagmiddag om 16.45 uur.

Opstelling De Treffers: Kornelis; Wouters, Van den Berg, Sirvania, Janssen (C), Den Dekker, Vlijter (66’ Maertzdorf), Campman, Thomassen (90+3’ Sow), Langeveld en Dkidak (79’ Van Hees)

Opstelling SC Cambuur: Virginia; Schmidt, Mac-Intosch (75’ Tol), Smand, Bangura (C); Hoedemakers, Van Kaam (88’ Sambissa), Jacobs (62’ Paulissen); Breij, Boere (70’ Smit) en Maulun (46’ Balk)

Scheidsrechter: Joey Kooij

Scoreverloop:
30’ 0-1, Den Dekker

Gele kaarten: Wouters, Langeveld (De Treffers), Mac-Intosch, Hoedemakers en Paulissen (SC Cambuur)

Rode kaart: Virginia (SC Cambuur)

Foto: www.dijksmedia.nl