058-2963300
Jeugdteams winnend van start in bekertoernooien

22 augustus 2015, 18:12

De eerste officiële wedstrijden in het nieuwe seizoen leverden voor de beide jeugdteams van SC Cambuur het gewenste resultaat op.

HEERENVEENSE BOYS C1 0-10 SC CAMBUUR C1
0-1 Bart Kooistra (26.), 0-2 Sil Bos (29.), 0-3 Thimo de Jong (31.), 0-4 Willem de Boer (36.), 0-5 Deno Alejo (40.), 0-6 Sil Bos (41.), 0-7 Youri Sletering (44.), 0-8 Milan de Koe (50.), 0-9 Quinten Lamsma (54.), 0-10 Bart Kooistra (61.)

opstelling SCC C1 Levi de Ron, Willem de Boer, Sil Bos, Milan de Koe, Thimo de Jong (50.Maurice Lap), Jens van der Heide, Kevin de Vries, Bart Kooistra, Deno Alejo, Jorn Jongsma (42.Quinten Lamsma), Youri Sletering.

De C-junioren van SC Cambuur behaalden in de eerste poulewedstrijd de dubbele cijfers. Daar zag het aanvankelijk niet naar uit want tien minuten voor rust kende het duel nog een brilstand. “De eerste helft was dan ook niet goed en we speelden in een te laag tempo,” sprak trainer Michiel Buursma. Het doelpunt van Bart Kooistra, na een pass van Youri Sletering, bracht opluchting en daarna ging het snel. Sil Bos en Thimo de Jong schroefden de score op. Buursma: “Daarna begon het te lijken op wat we van elkaar verwachten. Zij kregen in totaal twee kansen en die slordigheidjes moeten er nog uit.”

Eenmaal redde Levi de Ron en eenmaal kregen de Friezen, straks ook tegenstander in de competitie, een kans na een foutje in de verdediging. In de tweede helft werd het tempo opgevoerd en werden redelijk wat kansen door Cambuur gecreëerd. Er werd volop gescoord en ook na de tiende treffer waren er nog diverse kansen op een hogere uitslag. “Het tempo na rust was bij vlagen in orde. In de voorbereiding hebben we met name de verdedigende aspecten besproken. Nu moeten we aanvallend stappen zetten,” aldus Michiel Buursma.

SC CAMBUUR D1 3-2 FLEVO BOYS D1
1-0 Martijn de Rooij (4.), 2-0 Milan Smit (7.), 2-1 (8.), 2-2 (20.), 3-2 Dylano van Dijk (44.pen.)

opstelling SCC D1 David Huistra, Bjarn Zorgdrager, Bas Verbree, Floris Smand, Jort van der Meulen, Stef Tjalma, Tobias Hoogstra, Xanthi Dijkstra, Gregory Daraji, Martijn de Rooij, Milan Smit. Wissels: Tom Roorda, Dylano van Dijk, Steyn Potma, Niels ten Veen, Max Faber, Matthias Nartey, Milo Postma, Daan Visser.

Ook de D-pupillen van SC Cambuur zijn de bekercampagne gestart met drie punten. “De spelers zijn de afgelopen weken snel naar elkaar toegegroeid en leggen de lat hoog,” vertelde trainer Elwin van Keulen. “De jongens zijn op een mooie manier ermee bezig. Als je kijkt naar het niveau van handelen en bewegen dan ben ik positief over dit team. Fysiek gezien zijn we waarschijnlijk altijd kleiner dan onze tegenstanders en dat zou invloed kunnen hebben op de resultaten. Maar het winnen van wedstrijden zegt niet zoveel over het talent.”

In de beginfase vielen de doelpunten snel. De thuisploeg zette druk, veroverde de bal en Martijn de Rooij rondde doeltreffend af. Cambuur creëerde veel kansen en legde snelle combinaties op de mat. Milan Smit werd door Jort van der Meulen bediend met een steekbal en verdubbelde de voorsprong. De gasten kwamen echter terug in de wedstrijd. De beide centrale verdedigers kregen geen vat op de sterke aanvaller van Flevo Boys en konden een tegendoelpunt dan ook niet verhinderen. Cambuur bleef het voortouw nemen maar vergat afstand te nemen. Zo stond de paal tot tweemaal toe een treffer in de weg. Tien minuten voor rust werd het gelijk.

In het tweede helft bleef de ploeg uit Leeuwarden domineren maar veel kansen werden onbenut gelaten. “Voor de spelers is het nog wennen. Daarnaast moeten ze zich vertrouwd gaan maken met het afmaken van de kansen,” aldus Van Keulen. Een kwartier voor tijd verzilverde Dylano van Dijk een strafschop waardoor de punten in eigen huis bleven. Elwin van Keulen: “Daarna ontstond een wat rommelige fase en speelden we wat angstig. Toch hebben we de wedstrijd uitgespeeld en hebben we vrij weinig meer weggegeven. Knap van de jongens om deze wedstrijd binnen te slepen.”