058-2963300

Beloften simpel langs ADO

19 januari 2015, 21:20

Het gecombineerde Beloftenteam van FC Groningen en SC Cambuur heeft maandagavond een simpele overwinning behaald op de beloften van ADO Den Haag. Het werd 2-1 in het Cambuurstadion, maar die score had veel hoger moeten uitvallen. Na tien minuten stond het al 2-0 en die vroege voorsprong werkte kennelijk niet bijster inspirerend. Binnen de twee minuten was het al raak. Yoell van Nieff krulde een vrije trap op de lat en via de rug van ADO-goalie Tim Coremans, die nog bij Cambuur onder contract heeft gestaan, daalde bal in het doel: 1-0. Acht minuten later zorgde Mimoun Mahi met een uitgelezen boogbal voor de tweede treffer van de thuisclub. Groningen/Cambuur was oppermachtig in de eerste helft.

Daar kwam in het tweede bedrijf wat verandering in. ADO drong meer aan en in de eerste minuten kreeg keeper Peter van der Vlag meer te doen dan in de hele eerste helft. De Fries-Groningse combinatie stelde daar wel het nodige tegenover, maar de marge werd niet groter. In tegendeel. ADO kwam in 68-ste minuut op 2-1 door Derrin Wijdenbosch die een rebound van dichtbij intikte. Daar bleef het bij. Groningen/Cambuur staat door deze zege in B-divisie nu tweede met 6 uit 3, ADO sluit de rij met 0 uit 3.

Voor de thuisclub kwamen Wout Droste, Mart Dijkstra, Damiano Schet en Sebastian Steblecki binnen de lijnen plus de oud-Cambuurspelers Peter van der Vlag en Martijn van der Laan.