058-2963300

‘Ben ontzettend blij en trots dat Cambuur het zo goed doet’

19 september 2014, 11:16

In de zomer van 2011 verliet hij zijn geboorteland Oostenrijk om voor zijn kansen te gaan bij PSV. Voor de Eindhovenaren kwam hij een handvol keren in actie, maar afgelopen jaar vestigde hij pas echt zijn naam in Nederland toen hij op huurbasis uitkwam voor SC Cambuur. Hier was hij één van de smaakmakers, en in die rol mede verantwoordelijk voor de fraaie twaalfde plek waarop SC Cambuur het seizoen eindigde. Afgelopen zomer keerde hij terug bij PSV en ontvangt hij komende zondag zijn oude ploeggenoten.

Marcel, allereerst; hoe is het met je? Ben je topfit?
Met mij gaat het hartstikke goed dankjewel. En ben 100 % fit.

Mis je Leeuwarden en SC Cambuur al?
Ja een beetje wel. Het was een bijzonder jaar voor mij, waarin ik voor het eerst een vaste basisspeler bij een Eredivisieploeg was en we (denk ik) fantastisch hebben gepresteerd.

Dit seizoen heb je pas één keer je opwachting mogen maken in de Eredivisie, is dat een tegenvaller?
Natuurlijk is dat wel een kleine tegenvaller, maar het seizoen is nog lang en ik hoop dat ik mijn kans nog ga krijgen. En dan is het aan mij om te laten zien wat ik kan.

Wat zijn je (persoonlijke) ambities dit seizoen?
Dit seizoen wil ik zoveel mogelijk spelen, mijn minuten maken en belangrijk zijn voor het team.

Het seizoen is 5 wedstrijden onderweg; hoe vind je dat je oude ploeggenoten het tot nu toe doen?
Ik volg SC Cambuur nog op de voet en ik ben ontzettend trots dat ze het zo goed doen. Ben heel blij voor het team, voor de club en de supporters.

Dan komende zondag; wat voor wedstrijd denk je dat het gaat worden?
Het gaat zeker geen gemakkelijke wedstrijd voor ons worden, maar zeker na de nederlaag in Zwolle gaan we er alles aan doen om de drie punten in Eindhoven te houden.

Hoe gaan jullie SC Cambuur bestrijden?
Daar hebben we, zoals we dat voor elke wedstrijd doen, een plan voor bedacht en die moeten we als team zo goed mogelijk uitvoeren. Als PSV moeten we gewoon vanuit onze eigen kracht spelen en vertrouwen op onze kwaliteiten, want die hebben we genoeg.

Foto: www.dijksfotografie.com