058-2963300
Bevrijdende zege voor SC Cambuur in Euroborg!

Bevrijdende zege voor SC Cambuur in Euroborg!

26 januari 2023, 21:44

In de strijd om lijfsbehoud stond er aan het begin van de avond voor SC Cambuur opnieuw een degradatiekraker op het programma. In de Euroborg moest het de degens kruizen met FC Groningen. Groen-wit tegen geel-blauw. Een wedstrijd tegen onze Oosterburen die net als wij tot op heden in een sportief hardnekkige malaise verkeren. Dat resulteerde erin dat vlak voor de start van het WK’22 in Qatar hoofdtrainer Frank Wormuth de laan werd uitgestuurd en vervangen werd door Dennis van der Ree. Hierdoor heeft de huidige technische staf van FC Grunn een hoog Cambuur gehalte. Want de nieuwe hoofdtrainer wordt bijgestaan door onze voormalige hoofdtrainer Alfons Arts en keepertrainer Harmen Kuperus die eveneens, weliswaar kortstondig, een verleden bij Cambuur kende. De wisseling van de wacht zorgde tot op heden nog niet voor de in Stad en Ommeland gewenste ommekeer. Al tijden wordt er niet meer gewonnen en met de ontluisterende bekeruitschakeling in eigen huis door SV Spakenburg zakten de Groningers ver door de sportieve ondergrens. Net als aan het Cambuurplein werd de roep in de Euroborg om versterkingen steeds luider. Vandaar dat er in deze winterse window al drie Scandinavische nieuwelingen in de personen van de Noor Johan Hove, de Deen Mads Bech Sørensen en Zweed Aimar Sher werden gepresenteerd. Ook deze nieuwe aanwinsten konden het tij vanavond niet keren, want in de Groene Kathedraal behaalde SC Cambuur een zwaarbevochten 0-1 overwinning. Daniël van Kaam was met een schitterende dropkick de matchwinnaar en zorgde voor een enorme ontlading bij iedereen die SC Cambuur een warm hart toedraagt.

Ultee had in zijn wedstrijdselectie nog geen plek ingeruimd voor Mimoun Mahi. Voorts had hij doelman João Virgínia gepasseerd ten faveure van Robbin Ruiter. Daarnaast kreeg Marco Tol de voorkeur boven Léon Bergsma. Ook in de voorhoede had Ultee een mutatie doorgevoerd, want Silvester van der Water startte vanuit de spitspositie. Bij de thuisploeg ontbrak de geschorste Tomáš Suslov. De Slowaakse middenvelder liep afgelopen weekend tegen zijn vijfde gele kaart van het seizoen aan.

Al vroeg in de wedstrijd kwam Cambuur met de schrik vrij toen de thuisploeg de score leek te openen, maar een wippertje van Luciano Valente belandde gelukkig in het zijnet. Onze geel-blauwen konden daar aanvankelijk weinig tegenover stellen, of het moest een schot zijn van Mitchel Paulissen. Maar zijn inzet was een eenvoudige prooi voor doelman Michael Verrips. Ook een doelpoging van Michael Breij halverwege de eerste helft bracht de Groningse sluitpost niet in problemen. In een verder niet bijster hoogstaande eerste 45 minuten vielen er nog nauwelijks serieuze kansen te noteren, waardoor beide ploegen met een 0-0 ruststand de kleedkamers opzochten.

Na de theepauze kreeg Michel Paulissen al vlug een vrije kopkans, maar hij kon de bal helaas te weinig kracht meegeven om Michael Verrips te verontrusten. Vlak daarna ronselde Robbin Ruiter de bal met een uitstekende reflex uit het doel. Ook Remco Balk zorgde met een fraaie dribbel voor enig gevaar, maar de ban werd in de 77e minuut gebroken toen Daniël van Kaam tegen zijn oude club de bal heerlijk binnen schoot. Daarna ontstond zowel op als buiten het veld de nodige hectiek, maar met hangen en wurgen werd de overwinning over de streep getrokken. Een overwinning die naast de drie broodnodige punten ook een enorme opsteker voor het vertrouwen en de sfeer binnen en buiten de club.

Komende zondag moeten Sjors Ultee en de zijnen alweer aan de bak. Voor onze hoofdtrainer en zijn rechterhand Rob Alflen een wedstrijd met een speciaal tintje. Fortuna Sittard, de voormalige club van Ultee en Alflen, komt dan namelijk vanuit het verre Zuiden op bezoek aan het Cambuurplein. Voor Cambuur geldt voor de wedstrijd tegen de enige Limburgse Eredivisionist maar één devies: winnen!

Opstelling FC Groningen: Michael Verrips, Liam van Gelderen, Radinio Balker, Mads Bech Sørensen , Tijmen Blokzijl (82. Thom van Bergen), Isak Dybvik Määttä, Johan Hove, Luciano Valente (72. Ramon Pascal Lundqvist), Florian Krüger (59. Aimar Sher), Ragnar Oratmangoen, Ricardo Pepi

Opstelling SC Cambuur: Robbin Ruiter, Alex Bangura, Marco Tol (92. Léon Bergsma), Floris Smand, Doke Schmidt, Mees Hoedemakers, Daniël van Kaam, Mitchel Paulissen, Jamie Jacobs (41. Remco Balk), Mitchel Paulissen (71. Roberts Uldrikis), Silvester van der Water (85. David Sambissa), Michael Breij (85. Calvin Mac-Intosch)

Scheidsrechter: de heer Bas Nijhuis

Gele kaarten: Thom van Bergen en Ramon Pascal Lundqvist (FC Groningen)

Scoreverloop:
’77 0-1, Daniël van Kaam

Aantal toeschouwers: – 

Foto: www.dijksmedia.nl