058-2963300
Henk de Jong: “Blijven genieten van het moment”

Henk de Jong: “Blijven genieten van het moment”

29 januari 2021, 15:47

Tegen de beloften van PSV wist SC Cambuur vorige week vrijdag op overtuigende wijze eindelijk weer drie punten aan het seizoenstotaal toe te voegen. Met diezelfde doelstelling stappen de mannen van Henk de Jong komende zondagavond opnieuw het veld op van het eigen Cambuur Stadion, waar ditmaal MVV Maastricht de opponent is. Een goede reden om met onze hoofdtrainer vooruit te blikken op het treffen met ‘De Sterrendragers’.

Wat betreft het aantal fitte spelers dat beschikbaar is voor deze partij, mag de oefenmeester niet klagen. “Alleen bij Giovanni Korte en Ragnar Oratmangoen is het nog even afwachten of ze weer meekunnen. Daarnaast is Mitchel Paulissen weer voldoende hersteld van zijn kwetsuur. Kortom: op Stanley Akoy na zijn we zo goed als compleet. Al had ik die laatstgenoemde ook graag weer bij me gehad, want ik mis hem ontzettend op het veld.”

Na Jong PSV-thuis mocht de selectie genieten van drie vrije dagen en daarvoor had De Jong een goede reden. “Vanaf na de kerstdagen hebben we bijna in één stuk doorgetraind en dus waren mijn spelers en stafleden wel toe aan wat rust. Dat kon ook gezien het programma dat voor ons ligt, want de aankomende wedstrijden liggen iets verder uit elkaar dan gebruikelijk. En soms is een aantal dagen rust de beste training.”

Eerder dit seizoen wisten de geel-blauwen in het diepe Zuiden MVV te trakteren op een 1-7 nederlaag. “Daar hoeven we voor zondag echter geen rekening mee te houden. Die wedstrijd was destijds de tweede van het seizoen en gedurende een jaargang groeien clubs altijd in kwaliteit, zo ook MVV. Ik verwacht dan ook een goed op elkaar ingespeelde tegenstander die zal proberen de rijen gesloten te houden tegen ons.”

“Het wordt wederom een belangrijke wedstrijd voor ons, maar dat zijn eigenlijk alle zeventien duels die nog voor onze boeg liggen dit seizoen. Iedere wedstrijd proberen te winnen en tot het einde volhouden is het doel. En blijven genieten van het moment, want wat we met z’n allen doen is geweldig.”

Vanaf klokslag 20.00 uur gaat de bal zondagavond rollen bij het duel tussen SC Cambuur en MVV alle verrichtingen aan het Cambuurplein zijn live te volgen via ESPN 1, de radioverslagen van Omrop Fryslân en LEO Middelsé en via het Twitter-kanaal van de club (@SCCambuurLwd).

Foto: www.dijksmedia.nl