058-2963300
Bombardement Cambuur krijgt geen beloning

Bombardement Cambuur krijgt geen beloning

27 oktober 2017, 22:50

Verslagen zakten de mannen van Marinus Dijkhuizen na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Gerrets op de grond. Moedeloos kijkend naar het kunstgras. Een waar bombardement met de ene corner na de andere was in een deceptie geëindigd. Een vliegend schot op de paal, een bal die richting de kruising vloog, maar die keeper Yanick van Osch nog net kon keren, het lukte maar niet die ene bevrijdende treffer te maken. Jong PSV was in de 57-ste minuut op 0-1 gekomen door een prima goal van Laros Duarte. Vanaf dat moment was er maar één club die voetbalde: SC Cambuur. Er waren momenten bij dat Cambuur drie corners forceerde in twee minuten….. Dan moet-ie toch een keer vallen denk je dan. Niet dus.

Cambuur gooide alle ziel en zaligheid in de strijd. Rond het uur bracht Dijkhuizen Martijn Barto en Alvin Daniels in, Ricardo Kip kwam ook nog binnen de lijnen. Het mocht niet baten, ook al waren de hoekschoppen van Kevin van Kippersluis nog zo goed gericht. Cambuur ontbeert dit seizoen tot nu toe scorend vermogen. Dat manco brak de club nu weer op. Dijkhuizen telde acht doelrijpe kansen, die net naast of over gingen dan wel in ultieme poging van de lijn werden gehaald.  Het laatste half uur was zinderend van spanning, van hoop en verwachting, maar de eerste thuisoverwinning dit seizoen werd nog (even) uitgesteld.

Voor de rust was het wat een vlakke wedstrijd. Jong PSV kreeg een prima kans, maar Erik Cummins redde weergaloos. Cambuur kreeg er ook eentje, maar Van Osch lag bij het schot van Jurjan Mannes in de weg. Een kopbal van Marvin Peersman trof op een haar na doel, Bryan Smeets, voor het eerst in de basis, zag zijn inzet net over gaan.

Na de goal van Jong PSV was Cambuur heer en meester. Je weet dat het hier lastig is met dat publiek dat er achter gaat staan, zei trainer Dennis Haar. Vrijwel alle trainers van de bezoekende clubs maken gebruik van die tekst. Hij vond dat zijn team in de slotfase geluk had gehad. Dijkhuizen verweet zijn jongens gebrek aan lef en onzekerheid voor de rust. Een hard gelag was het wel toen die factoren aan de kant waren gezet en de beloning uitbleef. De mooie achtdaagse, die er leek aan te komen, werd het niet. De komende weken staan er twee loodzware duels op de agenda: NEC uit en Fortuna Sittard thuis. Uitdagingen zijn in beginsel mogelijkheden.

SC Cambuur: Cummins; Van Deelen (77. Kip), Steenvoorden, Schilder, Peersman, Boerlage, Smeets (60.Barto), Mannes, Narsingh (60. Daniels), Robertha, Van Kippersluis.

Jong PSV: Van Osch, Van Vlerken, Abels, Obispo, Paal (62. Carolina), Rigo, Duarte, Rosario (67.Rommens), Malen (77. Konings), Ritzmaier, Verreth.

Scheidsrechter: L. Gerrets.

Scoreverloop: 57. 0-1 Duarte.

Kaarten: Duarte, Rosario, Obispo en Van Osch (Jong PSV).

Supporters: 7.245

Wedstrijdsponsor: Bourguignon Lease & Verhuur, Leeuwarden.

Balsponsor: Smids & Schakel, Leeuwarden.

Volgende thuiswedstrijd: vrijdag 17 november, 20.00 uur, tegen Fortuna Sittard.

Foto: www.dijksfotografie.nl