058-2963300
Boutzamar blij met contract: ‘En nu met Cambuur terug naar de Eredivisie’

Boutzamar blij met contract: ‘En nu met Cambuur terug naar de Eredivisie’

20 mei 2016, 10:42

Noureddine Boutzamar (22) tekende gister zijn eerste profcontract bij SC Cambuur. De middenvelder doorliep de gecombineerde jeugdopleiding van SC Cambuur en FC Groningen en heeft nu na jaren van hard werken en investeren de beloning gekregen. Wij spraken met Noureddine over deze mijlpaal in zijn carrière en zijn verwachtingen voor de toekomst.

Hoe ziet je voetballoopbaan er tot nu toe uit?
Toen ik vier jaar was begon ik met voetbal, alleen mocht ik nog geen wedstrijden spelen. Ook wilde ik twee keer per week trainen, maar ik moest eerst mijn zwemdiploma halen. Uiteindelijk ben ik mijn carrière begonnen bij Nieuweschoot om vervolgens een jaar bij Drachtster Boys te spelen. Na dit jaar kwam ik bij SC Cambuur terecht, Door de samenwerking van Cambuur met FC Groningen, speelde ik uiteindelijk 5 jaar bij FC Groningen en heb ik twee jaar op contractbasis gespeeld. Mijn contract werd niet verlengd, en ik koos ervoor om op amateurbasis weer bij Cambuur te gaan spelen. En nu heb ik gelukkig een contract getekend bij Cambuur.

Je hebt je contract getekend, wat betekent dit voor jou?
Het betekent veel voor mij. Ik kwam hier binnen als amateurspeler en dan wil je zo snel mogelijk de stap maken naar het eerste elftal en naar een contract. Dan heb je zelf ook een stukje zekerheid. Tijdens dit seizoen merkte ik dat ik het niveau aan kon. Ik mocht meetrainen met het eerste, en uiteindelijk zat ik er ook vast bij. De laatste wedstrijd van dit seizoen mocht ik spelen en ook dat ging goed. Het was voor mij niet verrassend, ik wist dat ik het kon. Het was voor mij een bevestiging.

Waarom SC Cambuur?
Toen ik hier in de jeugd speelde, ging ik altijd mee naar de wedstrijden en dan merk je dat de supporters anders zijn dan bij andere Eredivisieclubs. Dat is toch wel apart. Het leeft in de hele stad. Iedereen loopt met een sjaaltje of trainingspak van de club. Bij FC Groningen speelde ik wel, maar ik was blij dat ik terug kon komen naar Cambuur. Ik heb niet lang over de keuze nagedacht, ook al was het op amateurbasis. Ik was er voor mijzelf al snel uit.

Wat zijn je sterke punten als speler?
Ik ben een middenvelder die graag de bal aan de voet heeft. Verder heb ik goed overzicht en een goede pass. Ik ben geen stofzuiger zoals Nigel de Jong dat bijvoorbeeld is. Mijn voorbeelden zijn Cesc Fabregas en Mesut Özil. Ik vind dat mooi om naar te kijken en zo’n type speler ben ik zelf ook.

Wat wil jij bij SC Cambuur bereiken?
Komend seizoen wil ik natuurlijk basisspeler worden. Ik wil zoveel mogelijk wedstrijden spelen. Als we de Jupiler League in gaan, dan wil ik met SC Cambuur zo snel mogelijk terug naar de Eredivisie. Ik vind dat wij daar ook thuis horen. We kunnen het niveau aan en het moet zeker mogelijk zijn om voor de bovenste plekken mee te strijden.

Foto: www.dijksfotografie.com