058-2963300

C2-trainer Michiel Buursma: “Er zit veel potentie in de groep”

4 augustus 2014, 20:17

Voor de negen jeugdteams van RVO FC Groningen/Cambuur zit de vakantie erop. Vandaag hervatten ook de teams uit de onderbouw de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Twee weken geleden begon FC Groningen A1 aan de voorbereiding op het seizoen 2014/2015. De ploeg van trainer Peter Hoekstra speelde inmiddels twee oefenwedstrijden. Op Skoatterwald werd met 3-1 van SC Heerenveen A1 verloren. Afgelopen weekeinde werd HZVV in Hoogeveen met 5-0 verslagen. Nadat vorige week B1, B2 en C1 hun eerste training afwerkten waren het vandaag de overige teams die weer het veld op mochten.

Daaronder ook de beide onder-14 teams uit onze jeugdopleiding. Wij spraken zowel Gerard Wiekens, trainer van FC Groningen C2, als Michiel Buursma, de nieuwe trainer van SC Cambuur C2. Beide mannen waren het erover eens dat het na vijf voetballoze weken weer leuk was om op het veld te staan.

Wiekens: “Het weerzien met de groep was leuk. Sowieso is het altijd mooi om na een vakantie weer te beginnen. Je leeft er gewoon ook naartoe.” De eerste training verliep bij de Groningers niet zonder kleerscheuren. Zowel Giovanni Zwikstra als Jules Anakotta liepen blessures op. “Dat kan te maken hebben met opstartproblemen. Op zo’n eerste dag kan het trainen op een groot veld een belasting zijn. Maar verder staat de groep er goed voor.”

Michel Buursma van SC Cambuur C2 zag juist twee spelers terugkomen van blessureleed. “Het was super om vandaag weer te mogen beginnen. Daarbij was de gehele selectie fit. Feike (Zijlstra, red.) kwam terug van een beenbreuk en Chiel (Kuiper, red.) van een gebroken pols,” aldus Buursma. Voorafgaand aan de training sprak Buursma met zijn spelers. “We hebben het gehad over wat we willen bereiken dit seizoen. Het word een belangrijk seizoen zowel individueel als voor het team. Als we keihard werken gaan we kijken wat haalbaar is. We hebben in elk geval goed getraind en in deze groep zit veel potentie.”

Tot aan de eerste competitiewedstrijd begin september moeten de spelers dus nog volop aan de bak. Gerard Wiekens en zijn FC Groningen C2 gaan eind deze week al op trainingskamp. “Het belangrijkste is dat we deze week van donderdag tot en met zaterdag in Luttelberg verblijven. Dan hebben we de groep mooi bij elkaar en kunnen we dingen bespreken. Tijdens zulke dagen kan een hecht team ontstaan, leren ze elkaar beter kennen en moet er samengewerkt worden. Tevens zien we dan ook wat voor vlees we in de kuip hebben.”

Ook voor SC Cambuur C2 staat reeds een trainingskamp op het programma.. De ploeg uit Leeuwarden verblijft twee dagen in Drenthe. Buursma hierover: “Vandaag hebben we al kort besproken wat we willen bereiken en in het weekeinde gaan we daarmee door. Dan gaan we tevens een route voor dit seizoen uitstippelen.” Tenslotte zijn beide trainers tevreden over hun selectie. “De jongens zijn enorm gedreven, iets dat nodig is om het maximale eruit te halen. Het ia zaak dit vol te houden,” besluit Michiel Buursma.

Gerard Wiekens is tevens niet ontevreden. “In het eerste deel van de voorbereiding speelden we al een goed toernooi in Veendam. Het was een uitdaging om tegen fysiek veel sterkere teams te spelen. Vervolgens versloegen we AZ in een oefenwedstrijd. In dit groepje zit voetbal en mentaliteit. Maar het blijft moeilijk voorspellen hoe het straks in de competitie zal gaan.”

Alle jeugdteams oefenen komend weekeinde. Voor wie dit seizoen niets wil missen doet er goed aan om RVO FC Groningen/Cambuur zowel op twitter als op facebookte volgen.

IMG-20140804-WA0003_0