058-2963300

Cambuur-Beloften royaal langs NAC Breda

4 april 2016, 21:26

De Beloften van SC Cambuur hebben maandagavond een royale overwinning geboekt op de aanstormende talenten van NAC Breda. De ploeg van Ole Tobiasen, met oud-Cambuurspeler Kevin Brands in de gelederen, keek al na zeven minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Eerst strafte Berend Jan Schootstra een fout in de defensie van de bezoekers koelbloedig af.  Dat was na vier minuten. Drie minuten later lag nummer twee achter de Bredase goalie. Nu was het Daniël van Warven die de trekker overhaalde. Cambuur kreeg nog een paar aardige kansen, maar bewaarde een uitbreiding van de score tot na de rust.

Het geduld van het opnieuw aardig talrijke publiek werd een tijdje op proef gesteld, want de kansen die werden geschapen misten de juiste afronding. Keeper Jonathan Waterberg verrichtte zeven minuten voor tijd een schitterende redding en in dezelfde minuut deed Cambuur aan de andere kant, wat NAC verzuimde: het scoorde. Marc Magan, nog maar net ingevallen, knalde de 3-0 binnen. Vlak voor het einde viel de vierde treffer van de thuisclub. Rowdy van der Putten benutte een terecht gegeven penalty.

Volgende week maandag neemt Jong SC Cambuur het opnieuw op tegen de beloften van NAC, dit keer in Breda.

Opstelling SC Cambuur: Waterberg, Anderson, Dammers, El Baad, Blackson, Constancia, Boutzamar, Monteiro (84. Hassan), Schootstra (39. Klos), Van Warven, (75. Magan), Van der Putten.