058-2963300
Cambuur blijft ook na NAC ongeslagen in eigen huis

Cambuur blijft ook na NAC ongeslagen in eigen huis

25 november 2016, 23:01

Cambuur heeft een daverende zege behaald op een grootmacht in de Jupiler League: NAC Breda. Na een boeiende wedstrijd werd het uiteindelijk 3-1. Daar zag het lange tijd niet naar uit. Cambuur kwam op voorsprong, maar zag de jongens van Marinus Dijkhuizen nog voor de rust langszij komen. In de tweede helft waren er aanvankelijk momenten dat de ploeg in Breda sterker was. Na ruim een uur spelen rechtte Cambuur de rug, nam het initiatief over en toen was het een kwestie van erop en erover. NAC is een grootmacht in de Jupiler-divisie, Cambuur gaat die kant ook op. Het spreekwoordelijke ‘avondje NAC’ werd omgezet in een ‘ avondje Cambuur’.

Het trainersduo Sipke Hulshoff en Arne Slot had de tegenstander uit Noord-Brabant duchtig geanalyseerd. Ze laten de opponenten komen en slaan dan toe. Dus komt het aan op concentratie en bij balverlies onmiddellijk ingrijpen. Die opdracht was er in ingepeperd en werd voor een groot deel uitgevoerd.

De wedstrijd begon overrompelend. Al na drie minuten was er een kans voor de oprukkende Erik Bakker. Hij kon op het nippertje worden gestuit. Een minuut later was NAC dichtbij een treffer, maar Harm Zeinstra redde formidabel. Het ging een tijdje op en neer tot de zeventiende minuut toen Sander van de Streek een fraaie aanval schitterend afrondde: 1-0. Vanaf dat moment bleef Cambuur aanvankelijk de betere ploeg, maar na verfloop van tijd zag je dat NAC het gat langzaam maar zeker dichtte. Zeinstra kon een kopbal van Stans net overtikken. Een dot van een kans van O’Neill ging net over, maar vijf minuten voor rust was het toch raak: 1-1 door Taupala. Op dat moment stond de defensie van Cambuur er niet al te best op. N’Toko moest op slag van rust geblesseerd het veld verlaten. de tweede tegenslag voor de ploeg van Hulshoff en Slot, want Bouzamar had het veld al moeten ruimen voor Gino Bosz.

Na de rust begon Cambuur, zoals het meelevende en aanmoedigende thuispubliek gewend is. Volop op het orgel, maar de mogelijkheden bleven beperkt. NAC had bij vlagen een licht overwicht, dat Cambuur na verloop van tijd evenwel overnam. Na ruim een uur was de strijd weer in evenwicht. Eerst ging een schot van Gino Bosz net over. Net op het moment dat Barto voor Conraad in het veld was gekomen was het raak. Sander van de Streek kopte een voorzet van Gino Bosz over alles en iedereen in  het net. Een schitterende treffer: 2-1. De ban was gebroken. NAC leek definitief verslagen, want vier minuten later rondde Jamiro Monteiro een voorzet van Marvin Peersman fraai af. In de slotfase knalde de kleine middenvelder nog een keer op de kruising, maar toen lag de ploeg van Marinus Dijkhuizen al op apegapen.

Cambuur steeg met deze fraaie zege geen plekje op de ranglijst maar dreef de hele middenmoot wel dicht bij elkaar. De Jupiler-competitie is uitermate spannend en Cambuur doet weer volop mee.

Cambuur: Zeinstra; Van Deelen, N’Toko (46. El Baad), Schilder, Peersman; Bakker, Monteiro, Boutzamar (36. Bosz); Conraad (69. Barto), Van de Streek, Hoefdraad.

NAC Breda: Brondeel, Sporkslede, Verschueren, Smith-Brown, Korte, Stans, Rommens (85. Marijnissen), Damen, Faupala (75. Snepvangers), O’Neill, Sprangers (75. Adarabioyo).

Scoreverloop: 17. 1-0 Van de Streek; 39. 1-1 Faupala; 70. 2-1 Van de Streek; 74. 3-1 Monteiro

Kaarten: geel Damen (NAC)

Scheidsrechter: Liesveld

Toeschouwers: 7258

Man of the match: Sander van de Streek   kreeg de bloemen van Piet’s Bloemenboetiek .

Wedstrijdsponsor: De Friesland Zorgverzekeraar

Balsponsor: Amstel Bier

Aanvoerdersbandsponsor: Lease Quality Leeuwarden

Volgende thuiswedstrijd op vrijdag 2 december 20.00 uur tegen Jong Ajax

Foto: www.dijksfotografie.com