058-2963300
Cambuur blijft in het verre Zuiden weer met lege handen achter

Cambuur blijft in het verre Zuiden weer met lege handen achter

16 september 2016, 22:11

Na de overtuigende overwinning op Almere City FC was Cambuur vandaag met het nodige vertrouwen afgereisd naar het verre Zuiden. Daar moest Cambuur aantreden tegen Fortuna Sittard. De club uit Zuid-Limburg is als een kat met negen levens, al meerdere keren ten dode opgeschreven, maar toch steeds weer herrijzend uit een schier onmogelijke situatie. Maar ook een roemrijke club die als Fortuna’54 de eerste betaalde voetbalclub van ons land was en aan de bakermat stond van het betaalde voetbal in Nederland. Hoewel de laatste jaren in de onderste contreien van de Jupiler League spelend, kende de ploeg van Ben van Dael dit seizoen een prima start. Hoewel de Limburgers afgelopen maandag in de Galgenwaard tamelijk onverwacht tegen Jong FC Utrecht met 3-0 hard onderuit gingen. Vanavond waren de manschappen van Rob Maas helaas niet bij machte om de ingezette lijn van afgelopen week door te trekken. Fortuna Sittard won namelijk verdiend met 3-0. Cambuur was ondanks de aanvallende intenties de gehele wedstrijd niet in staat om een gaatje te prikken in de Sittardse verdedigingsmuur. Hierdoor is Cambuur weer terug bij af en is aansluiting bij de top van de Jupiler League voorlopig weer uit zicht.

Met een volledig vernieuwd centraal verdedigingsduo – de debuterende Gino Bosz en Marvin Peersman vervingen de geblesseerde Matthew Steenvoorden en Chiro N´Toko – begon Cambuur in een zeer matig bezet Fortuna Sittard Stadion aan de wedstrijd. Vanaf het eerste fluitsignaal had Cambuur meestentijds het initiatief en de Sittardenaren loerden op de counter. Dit resulteerde al vroeg in de wedstrijd in een openingstreffer van de thuisploeg, want Leonard Nienhuis had in de 15e minuut geen antwoord op een fraaie uithaal van de Bulgaarse verdediger Kamen Hadzhiev. Nog voor de pauze werd het leed alsmaar groter, want in de 40e minuut dook Roald van Hout vanuit een uitval alleen op voor Leonard Nienhuis en tekende voor de 2-0 ruststand.

Na de pauze probeerden de blauw gelen met het inbrengen van Martijn Barto voor Sander van de Streek het tij te keren. Cambuur stoomde wel steeds verder op, maar tot echte kansen leidde dit niet. En aan de andere kant lag altijd de counter van Fortuna Sittard op de loer. Met het inbrengen van Xander Houtkoop voor Gino Bosz gingen de Leeuwarders steeds meer risico nemen. Dat leek na een uur spelen beloond te worden, maar Martijn Barto schoot alleen voor de Fortunese doelman net over. Even later kopte Ricardo Kip een voorzet van Xander Houtkoop op de paal. In deze fase ontbrak ook het geluk op de zo gewenste aansluitingstreffer. Het bleek echter een tijdelijke opleving te zijn. Want in blessuretijd velde Dries Saddiki definitief het vonnis door de 3-0 op het scorebord te zetten.

Na deze competitienederlaag wacht komende dinsdag het bekertreffen tegen de Rijnvogels. Een wedstrijd die de Leeuwarders niet moeten onderschatten, want elke bekerronde kent altijd een paar verrassingen. Aan Cambuur dus de taak om de in de Derde Divisie uitkomende ploeg uit Katwijk te verslaan en zodoende in de koker voor de volgende bekerloting terecht te komen.

Opstelling Fortuna Sittard: Leon ter Wielen, Christopher Braun, Ferry de Regt, Marco Ospitalieri, Luc Mares, Kamen Hadzhiev, Okan Kurt, Junior Torunarigha (51. Djibril Dianessy (85. Frank Wiafe)), Jordie Briels, Aziz Khalouta, Roald van Hout (80. Dries Saddiki), Stefan Askovski

Opstelling SC Cambuur: Leonard Nienhuis, Djavan Anderson, Gino Bosz (57. Xander Houtkoop), Marvin Peersman, Delvechio Blackson, Erik Bakker, Sander van de Streek (46. Martijn Barto), Jamiro Monteiro (80. Danny Bakker), Ricardo Kip, Jergé Hoefdraad, Raymond Gyasi

Scheidrechter: Laurens Gerrets

Gele kaarten: Marvin Peersman, Gino Bosz, Raymond Gyasi, Erik Bakker (SC Cambuur), Jordi Briels, Roald van Hout, Kamen Hadzhiev, Djibril Dianessy (Fortuna Sittard)

Aantal toeschouwers: 1.837

Fotografie: www.dijkfotografie.com