058-2963300
SC Cambuur boekt knappe zege in Breda

SC Cambuur boekt knappe zege in Breda

7 april 2017, 22:09

Vanavond speelde Cambuur de traditioneel lastig uitwedstrijd in Breda tegen NAC. In een spannende wedstrijd die geen moment saai was wist Cambuur uiteindelijk de 3 punten mee te nemen naar Leeuwarden. De wedstrijd eindigde in een verdiende 0-2 overwinning. Eerder dit seizoen eindigde deze wedstrijd in Leeuwarden in een 3-1 zege voor Cambuur. De laatste keer dat Cambuur op bezoek ging in Breda was in de Eredivisie in het seizoen 2014/2015. Die wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning voor de ploeg uit Breda.

De wedstrijd ging voortvarend van start met aan beide kanten enkele dreigende momenten in de beginfase van de wedstrijd. Met name NAC was in het begin van de wedstrijd dreigend. Deze dreiging resulteerde echter niet in grote mogelijkheden. Na een sterk begin van NAC ging de Bredaase storm enigszins liggen en wist Cambuur via Sander van de Streek en Jergé Hoefdraad voor gevaar te zorgen. Uit een voorzet van Jurjan Mannes wist Sander van de Streek in de 23e minuut niet af te ronden. Zijn poging van dichtbij werd gepareerd door doelman Jorn Brondeel. Twee luttele minuten later was daar weer de sluitpost van NAC Breda die wist te redden, ditmaal op een poging van Jergé Hoefdraad. Na een lange aanval van Cambuur was het na 31 minuten spelen wel raak. Na een goede voorzet van Jamiro Monteiro kon Sander van de Streek aantekenen voor alweer zijn 18e treffer van dit seizoen. In het restant van de eerste helft konden beide ploegen geen vuist meer maken.

In de tweede helft was het NAC dat via Arno Verschueren voor het eerste wapenfeit zorgde. Zijn kopbal zeilde echter voor het doel van Harm Zeinstra langs. Even later was het wederom NAC dat gevaarlijk werd. Na een snelle omschakeling schoot Giovanni Korte echter in het zijnet. Cambuur wist daar met twee pogingen van Sander van de Streek de nodige dreiging tegenover te zetten. Met nog een klein kwartier op de klok kreeg Cambuur via de ingevallen Barto een enorme kans. Barto wist met een kopbal bijna doelman Brondeel te passeren, maar zijn inzet belandde via de dienstdoende keeper echter op het houtwerk. Deze kans bleek het begin van een zeer spannende slotfase. Het slotwoord was uiteindelijk voor de ingevallen Lilipaly, die met een werkelijk weergaloze goal aan alle onzekerheid een einde wist te maken en de 0-2 op het scorebord wist te zetten.

Door de overwinning doet Cambuur goede zaken in de strijd om de play-offs. Cambuur stijgt door de overwinning naar plek 3 op de ranglijst. Volgende week, 14 april om 20.00 uur komt Telstar op bezoek in het Cambuur Stadion.

Scheidsrechter: Siemen Mulder

Gele Kaarten: Haemhouts, Sporkslede (NAC Breda), Sander van de Streek, Matthew Steenvoorden, Jordi van Deelen, Harm Zeinstra (SC Cambuur).

Scoreverloop: 31. Sander van de Streek 0-1; 85. Stefano Lilipaly 0-2.

Toeschouwers: 14.285.

Foto: www.dijksfotografie.com