058-2963300

Cambuur D1-trainer Elwin van Keulen: “Zo’n eerste fase is altijd lastig”

29 juni 2014, 12:18

De jeugdteams van SC Cambuur kunnen nu eindelijk gaan genieten van zon, zee en strand. Beide teams kwamen voor de laatste maal voor de zomervakantie in actie.

De D-pupillen speelden een mini-toernooi in Doetinchem. In het eerste duel werd tegen De Graafschap D1 gelijkgespeeld. Trainer Elwin van Keulen was content met de dertig minuten van zijn team. “Ik vond het een redelijk gelijkopgaande wedstrijd waarin beide teams leuk voetbal speelden en veel kansen creeerden. Qua balbezit was De Graafschap wel wat meer in het voordeel.” In de slotminuut tekende Jorn Jongsma voor de gelijkmaker. “Dat doelpunt was kenmerkend voor het team. De goal viel vlak voor tijd uit een snelle aanval en een keer raken. Een leuke beloning voor het harde werken van de jongens.”

Vervolgens was DZC ’68 D1 de tegenstander. Van Keulen over de wedstrijd die met 1-2 nipt verloren ging: “Zij speelden gedreven en met veel druk vooruit. Ook speelden zij met veel passie,” aldus Van Keulen. Steyn Potma scoorde bij een 0-2 achterstand de enige treffer voor de geelblauwen. “Door ons werd minder goed samengespeeld. Het is duidelijk dat de jongens nog aan het zoeken zijn over hoe ze het beste kunnen samenwerken. Met name de snelheid is veel jongens nog te machtig.” In de derde en laatste wedstrijd werd een kansloze nederlaag geleden tegen SC Heerenveen D1. “Heerenveen was een paar klassen beter. Wij kregen de bal moeilijk voorin terwijl zij via steekballen door ons centrum veel kansen creeerden. Onze doelman Levi de Ron kon een grotere nederlaag voorkomen,” concludeerde de trainer.

Elwin van Keulen heeft in de laatste weken al zeker progressie gezien: “Deze groep is enorm naar elkaar toe aan het groeien en ze geven veel feedback aan elkaar. De basis om met elkaar samen te werken is goed. In zo’n eerste fase is het voor onze teams altijd lastig. Voor de spelers is het aanpoten maar het is allemaal onderdeel van het proces. In de afgelopen drie weken heb ik een vertrekpunt kunnen maken.  Tegen zowel Emmen als PEC Zwolle hebben we leuke duels gespeeld maar ontbrak het nog aan daadkracht. Als de jongens na de vakantie op het scherpst van de snede gaan trainen dan verwacht ik dat we snel stappen kunnen maken.”

Uitslagen:
SC CAMBUUR D1 1-1 DE GRAAFSCHAP D1 (Jorn Jongsma)
SC CAMBUUR D1 1-2 DZC ’68 D1 (Steyn Potma)
SC CAMBUUR D1 0-5 sc HEERENVEEN D1

Oefenduel:
BLAUW WIT ’34 C1 3-0 SC CAMBUUR C2
1-0 (14.), 2-0 (31.), 3-0 (34.)