058-2963300

Cambuur-damesteam in actie op de Homeless World Cup in Chili

24 oktober 2014, 11:26

Dankzij het winnen van de Dutch Street Cup 2014, voorheen het NK voor dak- en thuislozen, verblijft het damesteam van SC Cambuur/Leeuwarden momenteel in Chili voor het WK. En niet zonder succes! Het damesteam, onder leiding van René van Rijswijk, won al van teams uit Argentinië, India en Noorwegen. De teams uit Brazilië en Chili waren wel een maatje te groot, maar de dames hebben gestreden voor wat ze waard zijn en gaven de twee favorieten goed partij.

De ‘Homeless World Cup’ duurt nog t/m 26 oktober en de dames zijn te volgen via www.dutchstreetcup.nl.

Dutch Street Cup
De Dutch Street Cup is een sportcompetitie tussen steden voor mensen uit de Maatschappelijke Opvang. De deelnemers worden zowel op sportief- als op maatschappelijk gebied intensief begeleid. Via dit project hebben de afgelopen jaren honderden deelnemers zicht op een betere toekomst gekregen. De één wordt trainer, de ander scheidsrechter of  vrijwilliger bij een sportvereniging. Gedurende één seizoen vinden Dutch Street Cup-evenementen plaats in vijfentwintig steden in Nederland. De winnaar van de Dutch Street Cup vertegenwoordigt Nederland op de Homeless World Cup.

Vanuit de maatschappelijke stichting ‘Cambuur Verbindt’ werkt SC Cambuur al een aantal jaar mee aan dit geweldige project.

Foto: Danielle Batist