058-2963300

Cambuur doorstaat laatste test glansrijk

31 juli 2015, 21:55

Achilles ’29 uit Groesbeek was een leuke en welkome opponent als laatste test van het seizoen voor SC Cambuur. De Jupiler-ligist kwam in plaats van El WASL uit Dubai. De club, waar ooit Maradona, Johan Boskamp en Hickersberger, de scepter zwaaiden, liet het afweten. Achilles had er al van gewonnen, dus wat dat betreft was de ploeg van vanavond een knappe graadmeter.

Cambuur begon, zoals het thuis altijd begint: druk zetten, zoveel mogelijk balbezit en ‘ alles op de boven’. Daarbij moet de defensie zo weinig mogelijk weggeven. Dat alles lukte prima aan de vooravond van het nieuwe seizoen. Achilles kon aanvankelijk knap meekomen, was zelf ook zuinig in het weggeven van mogelijkheden, maar zag gaandeweg de eerste helft wel dat keeper Leon ter Wielen het steeds drukker kreeg.

Na een goed half uur was het raak. Aanvoerder Etiënne Reijnen himself gaf het goede voorbeeld. Hij peerde de bal pardoes in de kruising: 1-0. Vijf minuten later was het al weer raak. Nu scoorde Sander van der Streek na prima actie beheerst 2-0.

In de tweede helft bleef het beeld van voor de rust gehandhaafd. Cambuur de sterkere ploeg, Achilles met af en toe een niet ongevaarlijke counter. Het oogde aardig allemaal van Leeuwarder zijde. In de zeventigste minuut was het opnieuw bingo toen Ogbeche kapte, draaide en raak schuiverde 3-0.

Nauwelijks een minuut later en koud in het veld dook Valmir Berisha in het strafschopgebied van de Groesbekers op om een prima voorzet in de korte hoek te schieten: 4-0. Een pracht van een treffer. Cambuur verliet onder applaus van de toeschouwers het veld. Zo hoort een nieuw seizoen – het derde in de eredivisie op rij – te beginnen.

SC Cambuur: Nienhuis, Mac-Intosch (46. Pereira), Reijnen, Heerings (77. Schootstra), Andriuskevicus (46.Peersman); Van der Streek (71. Berisha), Overgoor, Masek (46. Bakker).Steblecki (71. Barto) Ogbeche, Rosheuvel.

Achilles’29: Ter Wielen, Beier, Dingil, Elders, Boogers, Penterman, Van Steen, Dekkers, Thoone, Zeller, Raja Boean.

Scheidsrechter: Mulder.

Morgen, 1 augustus, vanaf 12.00 uur OPEN DAG.

Foto: www.dijksfotografie.com