058-2963300

‘Cambuur is een lastige ploeg, zeker in eigen huis’

13 september 2014, 15:40

Met meer dan 100 wedstrijden achter zijn naam is Tjaronn Chery inmiddels een vertrouwd gezicht in de Eredivisie. Vorige zomer maakte hij de overstap van ADO Den Haag naar FC Groningen, waar hij met tien doelpunten in zijn eerste seizoen meteen indruk maakte. Wat lang niet iedereen weet, is dat Chery ook een seizoen in Leeuwarder dienst heeft gevoetbald. In het seizoen 2008/2009 droeg de 26-jarige middenvelder vijftien keer het shirt van SC Cambuur. Wat weet Tjaronn nog van zijn tijd in Leeuwarden en hoe denkt hij over duel van komende zondag tussen SC Cambuur en FC Groningen?

In het seizoen 2008/2009 speelde je 15 wedstrijden voor SC Cambuur. Wat weet je nog uit die tijd? “Het was een hele mooi tijd. SC Cambuur was de eerste club waaraan ik verhuurd werd. Het seizoen dat ik speelde was nog in de Jupiler League en onze coach was Stanley Menzo. We waren al heel dichtbij de promotie, maar verloren in de laatste wedstrijd na strafschoppen van Roda JC. Ik heb die wedstrijden niet gespeeld. Bekende namen uit die tijd zijn Ruud ter Heide en Sandor van der Heide, de huidige assistent. En Peter van der Vlag heb ik daar leren kennen. Kortom, een leuke tijd.”

Heb je nog contact met (Cambuur)collega’s uit die periode?
“Van de spelers uit die tijd heb ik nu weer contact met Peter van der Vlag die naar FC Groningen is gekomen. Verder eigenlijk niet. Ik denk ook dat alle spelers van dat seizoen inmiddels alweer bij andere clubs spelen. De materiaalman ‘Siepie’ ken ik nog wel natuurlijk. En vorige maand hoorde ik het trieste nieuws dat verzorger Piet (Adema) was overleden.”

Volg je SC Cambuur nog en zo ja op welke manier?
“Cambuur volg ik net als alle andere teams in de Eredivisie. Ik vond het leuk dat ze uiteindelijk toch nog gepromoveerd zijn, maar momenteel ben ik natuurlijk vooral bezig met FC Groningen. Maar ik weet wel dat Cambuur hoog staat. Vierde? En acht punten? Eén punt achter ons dus.”

Wat voor indruk heeft SC Cambuur het afgelopen jaar op je gemaakt?
“We weten van vorig seizoen wat voor lastige ploeg Cambuur is, zeker in eigen huis. In de Jupiler League was dat al zo en nu in de Eredivisie nog steeds. Vorig jaar hebben we met 4-1 verloren en in Euroborg werd het 1-1. We zullen veel strijd moeten leveren om tot een goed resultaat te komen.”

Wat voor wedstrijd denk je dat het zondag gaat worden tussen FC Groningen en SC Cambuur?
“Het is een echte topper, een mooie wedstrijd en ook een derby tussen de hoofdsteden van Groningen en Friesland. Vorig jaar hebben we vijf punten laten liggen dus het wordt tijd dat wij gaan winnen. Maar Cambuur blijft een goede ploeg!”

Foto: www.dijksofotografie.com