058-2963300
SC Cambuur en MVV in evenwicht

SC Cambuur en MVV in evenwicht

18 mei 2017, 22:00

Na de euforische remonte die Cambuur vanaf plaats veertien uiteindelijk in de top drie deed eindigen, is vanavond in Maastricht de maand van de waarheid aangebroken. Meimaand is immers traditiegetrouw de periode van de Jupiler Play-Offs met als ultieme doel voor het trainersduo Sipke Hulshoff en Arne Slot en hun manschappen de terugkeer in de Eredivisie. Een beloning voor niet alleen de prima resultaten, maar ook het aantrekkelijke voetbal en de sensationele bekercampagne van dit seizoen. Het vertoonde spel werd zelfs in sommige media vergeleken met tiki-taka voetbal. Hoewel de opportunistische buitenwereld de Leeuwarders als favoriet bestempelde moeten er nog een aantal flinke hobbels genomen worden om weer op het hoogste niveau te mogen acteren. De technische leiding predikte dan ook realisme, resultaten uit het verleden geven immers geen enkele zekerheid voor de toekomst. De eerste halte op jacht naar promotie was Stadion De Geusselt in Maastricht, waarin Cambuur het tegen MVV moest opnemen. In dit eerste duel van het tweeluik waren beide teams aan elkaar gewaagd en de 1-1 eindstand gaf dan ook prima de verhouding weer. Door dit gelijkspel creëerden de geel-blauwe manschappen een prima uitgangspositie voor komende zondag, wanneer de Sterrendragers in de Hel van Leeuwarden op bezoek komen.

Zonder de niet geheel fitte Stefano Lilipaly kwam het ensemble van Sipke Hulshoff voortvarend uit de startblokken. Niet geheel verrassend speelde de eerste helft zich voornamelijk af op de helft van de Limburgers. Met name Tarik Tissoudali kreeg in de openingsfase een opgelegde kans om de score te openen. Het was echter de thuisploeg die de score in de negende minuut opende. Een niet bestrafte overtreding op Jordy van Deelen stelde Arsenal-huurling Kelechi Nwakali in staat om de 1-0 op het scorebord te zetten. De stand werd al vlot gelijkgetrokken toen Sander van de Streek – wie anders – na een kwartier met een fantastische individuele actie de bal heerlijk langs doelman Bo Geens krulde. In het vervolg van de eerste helft kregen beide teams kansen, maar gescoord werd er niet meer. Met name bij Cambuur ontbrak de rust en scherpte om de kansen daadwerkelijk om te zetten in een treffer.

Na de rust kwamen beide teams ongewijzigd uit de kleedkamer. Al vroeg in de tweede helft leek Sander van de Streek weer toe te slaan, maar de sluitwacht van Us MVV’ke redde katachtig op zijn inzet.  De wedstrijd golfde in deze fase op en neer en de neutrale toeschouwer kreeg genoeg waard voor zijn geld. Met het inbrengen van Martijn Barto en Stefano Lilipaly probeerden de Leeuwarders de wedstrijd een nieuwe impuls te geven. Cambuur had de wedstrijd onder controle, maar het elftal van Ron Elsen loerde via hun rappe buitenspelers in de omschakeling  op haar kansjes. Met nog een kwartier te spelen drongen de Maastrichtenaren steeds meer aan en probeerden via het nodige opportunisme de overwinning te forceren. Het slotoffensief leverde voor de gastheren gelukkig geen doelpunten meer op, zodat de wedstrijd een 1-1 einduitslag kende.

Komende zondag kan Cambuur een plek in de finale van de Play-Offs bewerkstelligen. Met steun van de geel-blauw Twaalfde man moet dit ‘do or die’ treffen in het voordeel van Cambuur kunnen worden beslist. Er zijn nog enkele kaarten te koop, maar het stadion is bijna geheel uitverkocht. De manschappen van Hulshoff en Slot kunnen zich hopelijk na zondag opmaken voor de volgende en laatste ronde van de Play-Offs, waarna op zondag 28 mei weer een gedroomd volksfeest in Leeuwarden kan uitbarsten.

Opstelling MVV Maastricht: Bo Geens, Alessandro Ciranni, Shermaine Martina, Steven Pereira, Joeri Schroijen, Leroy Labylle, Ricardo Ippel, Pieter Nys, Kelechi Nwakali, Patrick N’Koyi (85. Thomas Verheydt), Emrullah Güvenç (67. Luis Pedro)

Opstelling SC Cambuur: Harm Zeinstra, Jordy van Deelen, Matthew Steenvoorden, Robbert Schilder, Marvin Peersman, Jurjan Mannes, Erik Bakker, Jamiro Monteiro, Jergé Hoefdraad (77. Delvechio Blackson), Sander van de Streek (66. Stefano Lilipaly), Tarik Tissoudali  (59. Martijn Barto)

Scheidsrechter: S. (Siemen) Mulder

Gele kaarten: Joeri Schroijen, Steven Pereira, Bo Geens (MVV Maastricht), Marvin Peersman (SC Cambuur)

Aantal toeschouwers:  5.642

Foto: www.dijksfotografie.com