058-2963300
SC Cambuur in heerlijke pot royaal langs Den Bosch: 5-0

SC Cambuur in heerlijke pot royaal langs Den Bosch: 5-0

16 juli 2016, 21:03

SC Cambuur heeft zaterdag op het terrein van sc Leovardia aan het Kalverdijkje in Leeuwarden op een prima manier aan klantenbinding gedaan. Den Bosch, ooit een geduchte tegenstander, ging met 5-0 het schip in. En dat was niet eens geflatteerd. Deze ploeg uit de Brabantse hoofdstad is geen schim meer van het team van aleer, ook al speelden twee oud-Cambuurspelers mee: Adnan Barakat – hij kwam over uit Thailand – en Damiano Schet. Het wachten is op een impuls uit Italië, want de club van Wiljan Vloet en Paul Beekmans heeft een alliantie aangegaan met nota bene Juventus.

Cambuur had geen moeite met het huidige elftal. Het speelde vrij en onbevangen, combineerde goed, zocht in de aanval de vleugels op en dat leverde een paar schitterende treffers op. Als je in de rust van een oefenwedstrijd met applaus van het veld gaat, applaus van een doorgaans uiterst kritisch publiek, dan heb je wat goeds afgegeven. Het stond 4-0 bij de rust. Na een uur kwam er bijna een compleet nieuw team in het veld en ook dat had geen moeite met de opponent.
Trainer Rob Maas blikte tevreden terug. In de eerste oefenwedstrijden lag het accent op de defensie, nu meer op het positiespel en de aanval. ‘We hebben gespeeld zoals wij graag willen, dominant en de nul gehouden. Ik denk dat het publiek een mooie wedstrijd heeft gezien. Ik ben tevreden over de energie die ze erin hebben gestoken. Alle posities zijn nog open, ook die van de keeper. Het is goed dat alles dubbel bezet is, want het is een lange race. We hebben ze allemaal nodig.’

Het begon al lekker. In de zevende minuut zette Marvin Peersman vanaf links de bal mooi voor en Sander van de Streek rondde perfect af. Een beauty van een goal. Na 37 minuten moest Sander echter het strijdtoneel verlaten met een schouderblessure. Jergé Hoefdraad was zijn vervanger. Een vrije trap van Gino Bosz, mooi langs het muurtje,betekende 2-0. Even voor de rust gleed Martijn Barto een voorzet van, opnieuw, Peersman binnen: 3-0. Even leek het erop dat de bezoekers wat terug zouden doen, maar die bedoelingen werden snel in de kiem gesmoord toen Jamiro Monteiro een pracht van een zwieper losliet, die onhoudbaar achter keeper Kees Heemskerk tegen het net beukte: 4-0.

Harm Zeinstra, in de rust ingevallen voor Leonard Nienhuis, en Hoefdraad bleven op het uur staan, de andere negen werden gewisseld. Ook dat team domineerde van begin tot het einde. Een fraaie stift van Dominik Masek en het was 5-0. Op rechts kwam Ashley Constancia een paar keer goed door op aangeven van Omar el Baad, maar gescoord werd er niet al was Rowdy van der Putten dichtbij de 6-0, maar de paal stond die treffer in de weg.

Cambuur: Nienhuis, Steenvoorden, Bosz, Bakker, Gyasi, Barto, Houtkoop, Van de Streek (37. Hoefdraad), Peersman, Van Deelen en Monteiro. Na zestig minuten kwamen Henriques, Gouriye, Masek, Constancia, Blackson, Vissie, El Baad, Van der Putten en Boutzamar in het veld. Om de fysieke belasting in evenwicht te brengen moesten die negen na afloop nog even stevig doortrainen.

Jong Cambuur verging het minder. In het eigen stadion werd kansloos met 0-3 verloren van Jong Groningen.

Foto: www.dijksfotografie.com