058-2963300
Cambuur houdt het bescheiden in de Friese Wouden

12 juli 2018, 9:17

SC Cambuur heeft tegen het regioteam in Kootstertille eenzelfde resultaat behaald als vorig jaar. Toen werd het 1-7, nu bleef de teller steken op 0-6. Kootstertille c.a leunde zwaar op de defensie en daar hadden de jongens van René Hake duidelijk moeite mee. Er werd wel van alles geprobeerd om met steekpasses, hakjes en andere creatieve insteken de stug verdedigende thuisclub met dubbele cijfers te verslaan, maar zo eenvoudig liet het regioteam zich niet aan de kant zetten. De jongens van Jan van Dijk en Atze van der Wijk konden veel offensieve acties van Cambuur pareren, maar stelden daar zelf aanvallend weinig tegenover. Keeper Pieter Bos, een kind van de regio, kreeg in het Cambuurdoel weinig te doen.

Net als vrijdag tegen DTD was het al in de eerste minuut raak. David Sambissa, die in de slipstream van Hake van Twente naar Leeuwarden was gekomen opende op links, zette voor en Daan Boerlage schoot de 0-1 binnen. Sambissa was een voortdurende plaag voor het thuisteam. Ook de tweede treffer, negentien minuten later, kwam uit zijn assist. Nu drukte Kevin van Kippersluis af. Justin Mathieu maakte de derde goal na aangeven van de Let Andrejs Ciganiks.

De 0-3 van voor de rust kreeg in de twee helft eenzelfde vervolg. Rutger Etten schoot via een verdediger raak, Karim Rossi vond koppend het net en Alvin Daniels schoot nummer zes vanaf de penaltystip raak. Die strafschop werd gegeven nadat Kevin Schindler in de zestien onderuit was gehaald.

Niet alleen door de vijftien doelpunten, maar ook door het vertoonde spel was de wedstrijd tegen DTD leuker een aantrekkelijker. ‘Zoiets ligt altijd aan jezelf’, zei Hake nuchter. Cambuur had pittig getraind de laatste dagen , ‘maar dat geeft je niet het recht om minder te spelen. We waren vooral aan de bal minder, maar ik zag wel gepaalde intenties terug. Dat dat in dit tempo gebeurt is een kwestie van tijd’.

Zaterdag om 17.00 uur speelt Cambuur in Franeker tegen Almere City, ook een club uit de Keuken Kampioen Divisie.