058-2963300

Cambuur in pover duel onderuit tegen Roda JC

19 maart 2016, 23:42

Leeuwarden | Tegen clubs als Roda JC uit Kerkrade moet je in deze fase van de competitie punten pakken. Dan is er nog een kans om te overleven, zeker als op dezelfde avond De Graafschap met 3-1 van Feyenoord verliest. SC Cambuur wilde wel, maar was niet in staat het de Limburgers moeilijk te maken. Roda won met 0-1 en dat was meer dan verdiend. Twee keer op de lat, een keer op de paal en een levensgrote kans van Rydell Poepon stonden op het conto van de ploeg uit Kerkrade. Cambuur stelde daar bitter weinig tegenover. Het elan en de passie, doorgaans in elk geval goed voor een avond met een hoog amusementsgehalte, waren nauwelijks aanwezig. Het grootste gevaar van de thuisclub werd veroorzaakt door keeper Benjamin van Leer, die een merkwaardige actie in de 77-ste minuut niet in een doelpunt zag uitmonden.

Cambuur begon wel aardig aan de wedstrijd, dwong de bezoekers tot het geven van twee corners in het eerste kwartier en zag een schuiver van Rai Vloet eindigen in de grijpgrage handen van de keeper. Hij moest nog een keer in actie, weer op een schuiver, nu van Jack Byrne. Verder dan een blessure van grensrechter Bas van Dongen gebeurde er niet veel voor rust.

Direct in de tweede helft was het net als in Kerkrade Tom van Hyfte die Cambuur in de problemen bracht. Een prima kopbal, keurig aangesneden en Leonard Nienhuis was kansloos 0-1. Met de inbreng van Narsingh, Houtkoop en later ook van Van Veen probeerde Marcel Keizer het tij te keren. Er kwamen wel kansen, maar geen achttien karaats. Er zat geen power in de thuisclub op een indrukwekkende solo van Lachman na en uit de pass die daaruit voortvloeide schoot Peersman net naast. Van Veen was nog eventjes dichtbij een gelijkmaker na een verre ingooi van de Belg. Bijna leek het erop dat het 1-1 zou worden door toedoen van Roda in de slotfase en na enkele spannende momenten voor de Kerkraadse goal, maar Cambuur kreeg niet, wat het ook nauwelijks zou hebben verdiend.

Voor trainer Marcel Keizer blijft Cambuur ‘een fantastische club’. Hij begreep de emotie en de kritiek na afloop, maar ‘ wij gaan het halen. En ik vind het zelfs mooi om hier trainer te zijn.’

Opstellingen:
SC Cambuur: Nienhuis, Mac-Intosch (69. Van Veen), Lachman, Van der Laan, Peersman; Overgoor (59. Houtkoop), Byrne, Bakker, Van de Streek; Barto, Vloet (59. Narsingh).

Roda JC: Van Leer, Buijs, Van Peppen, Dijkhuizen, Swinkels, Noor, Zhukov, Inceman, Van Hyfte, Poepon, Van Duinen.

Scheidsrechter: Makkelie

Scoreverloop: 48. Van Hyfte 0-1.

Kaarten: geel Dijkhuizen (Roda), Barto (Cambuur).

Man of the Match Martijn van der Laan ontving de bloemen van Piet’s Bloemenboetiek

Toeschouwers 9.762

Wedstrijdsponsor Postma Tankstations Tietjerk
Balsponsor: Trip Advocaten&Notarissen, Leeuwarden
Wisselsponsor De Haan Advocaten&Notarissen, Leeuwarden.

Volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 9 april om 19.45 uur tegen Ajax.

Foto: www.dijksfotografie.com