058-2963300
SC Cambuur krijgt te weinig tegen verdedigend Fortuna Sittard

10 februari 2017, 23:01

Het was meer meeslepend dan groots, maar Cambuur kwam tegen Fortuna Sittard niet verder dan een gelijkspel. Daarmee deed de thuisclub zichzelf te kort. Fortuna had er, gezien de manier van voetballen, alle vrede mee. De hele doos aan trucs werd uit de kast gehaald om enig resultaat te boeken. Het aantal keren dat een Fortunees zogenaamd geblesseerd op het veld lag en in de volgende minuten weer vrolijk verder voetbalde, was legio. De tegenstanders komen hier voor dat ene puntje, zei Sipke Hulshoff. Dat is de realiteit. Hij gaf zijn jongens en het publiek een compliment. Sunday Oliseh had ook alle waardering voor zijn boys en had, niet ten onrechte, het gevoel dat de grootste kans voor zijn ploeg was.

De wedstrijd begon matig, veel viel er niet te beleven in het eerste deel. Cambuur kreeg een kansje, maar Tissoudali kwam net een teen te kort. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg je het gevoel dat Fortuna wat sterker werd. De counters van de Limburgers, die een paar aardige atleten voorin hadden, werden gevaarlijker. In de twintigste minuut leidde dat tot de 0-1 toen een trap van net buiten het strafschopgebied niet goed werd verwerkt. Zeinstra tikte de bal nog tegen de lat, maar de rebound was niet te houden. Een prachtig boogje van Bakker vlak daarna kon net niet door Tissoudali worden verzilverd. De aanvoerder zelf schoot nog een keer net over. Het moet dan ook even meezitten. Dat gold ook voor Fortuna dat net voor de rust die enorme kans kreeg waar Oliseh het over had. Overigens hadden Barto en Lilipaly vlak voor rust de gelijkmaker op de schoen.

Na de rust was Cambuur de ploeg die het meeste recht op de overwinning had. Eerst moest die gelijkmaker op het scorebord komen. Dat gebeurde in de 55e minuut toen Barto geklungel in de Fortuna-verdediging afstrafte. Het was een perfect moment om aan de zege te bouwen. En Cambuur had dat idee ook. Er kwamen mogelijkheden. Drie tot vier keer bereikten de aanvallers de achterlijn. Het was een kwestie van op het juiste moment breed leggen en afdrukken. Tissoudali leek daarin te slagen toen hij alleen voor Santos kwam. De keeper redde formidabel.

De amusementswaarde steeg, de mogelijkheden voor Cambuur werden groter en veelvuldiger, het werd een zinderende wedstrijd, maar helaas de meer dan verdiende voorsprong bleef achter op het kunstgras. Door dit gelijke spel zakte Cambuur een plekje op de ranglijst. De club staat nu achtste, vrijdag is Almere City de opponent,  een club die dichtbij ons staat. Een overwinning zou mooi zijn.

SC Cambuur: Zeinstra, Van Deelen, El Baad (85. Hemmen), Schilder, Peersman; Lilipaly (68 Gyasi), Bakker, Monteiro, Hoefdraad, Barto, Tissoudali.

Fortuna Sittard: Santos, Braun, De Regt, Hadzhiev, Dianessy, Stokkers, Ospitalieri, Van Hout (45. Saddiki), Dautovic (85.Purzycki), Vlijter (56.Khalouta), Schuurs.

Scheidsrechter: S. Mulder.

Scoreverloop: 1-0 20. Stokkers; 1-1 55. Barto

Kaarten: geel, El Baad en Monteiro (Cambuur), Vlijter, Saddiki en Braun (Fortuna).

Man of the Match: Robbert Schilder kreeg de bloemen van Piet’s Bloemenboetiek

Supporters: 7.133

Wedstrijdsponsor: De Canterlanden, Gytsjerk.