058-2963300
SC Cambuur met moeite ronde verder in KNVB-Beker

30 oktober 2018, 22:31

SC Cambuur heeft, zij het met pijn en moeite, de achtste finale van het bekertoernooi gehaald. De Koninklijke HFC, de oudste club van ons land, werd met een 2-1 nederlaag naar Kennemerland teruggestuurd. Tot de zeventigste minuut was er weinig aan de hand. Cambuur speelde niet subliem maar stond redelijk comfortabel met 2-0 voor. Op dat moment loste de enige Fries op het veld, Jacob Noordmans uit Burgum, van buiten het strafschopgebied een formidabel schot, dat diagonaal in het Cambuurdoel neerplofte. Xavier Mous was kansloos: 2-1.

Het was het begin van een zinderende slotfase, die werd ontsierd door een veelvoud van overtredingen. Cambuur bleef overeind, kreeg de beste kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar ja, dat ene goaltje verschil… Het kwam goed. HFC moest een bal van lijn halen. Kevin van Kippersluis was dichtbij de 3-1, Mous redde een paar keer prima, kortom de wedstrijd was meer spannend dan fraai, maar boeiend bleef het wel.

Het begin was zoals je mag verwachten tegen een ploeg die een klasse lager speelt. Cambuur domineerde, HFC staat bekend als een ploeg met een solide defensie en straalde dat ook uit. Na bijna twintig minuten was het dan toch raak. Een mooie aanval uit het boekje met Robertha vrij op de goal af stormend die op tijd aflegde op Mathieu en die had de bal voor het inschieten: 1-0. Verdiend. Toen Conraad tien minuten na rust uit opnieuw een fraaie aanval voor 2-0 zorgde leek het kat-in’t-bakkie.

Totdat die tegengoal kwam en de ‘Koninklijke’ in een beter resultaat begon te geloven. Er kwamen wel een paar mogelijkheden voor de bezoekers, ze wonnen ook in verhouding veel duels, maar uiteindelijk haalde Cambuur de eindstreep. René Hake had weinig goede woorden over voor het spel van zijn jongens in de slotfase. “Als je met 2-0 voorkomt moet de wedstrijd zijn gespeeld,” maar hij zag na die tegentreffer een slap Cambuur.

Het bereiken van de volgende ronde overheerste bij Cambuur, van een cupfighter mag je zoiets verwachten.

SC Cambuur: Mous, El Baad, Mbende, Schilder, Van Wermeskerken, Schils, Ciganiks, Conraad (59. Kallon), Mathieu, Robertha (45. Rossi),  , Van Kippersluis.

Koninklijke HFC: Van Rossum, Wilffert, Van der Slot, Volkert, Van Son, Tadmine (54 Eindhoven), Van der Linden (67. Van Soest), Noordmans, Weistra, Morgan, Boer (82. Lewis)

Scheidsrechter: Dieperink

Scoreverloop 19. 1-0 Mathieu, 55. 2-0 Conraad, 72. 2-1 Noordmans

Gele kaarten: Ciganiks, Rossi (Cambuur), Van Son, Weistra, Van der Slot en Volkert (Koninklijke HFC)

Supporters aanwezig: 3.298

Wedstrijdsponsor: Friks Web & Marketing, Leeuwarden

Balsponsor: Jan Eringa, Leeuwarden

De volgende thuiswedstrijd is komende vrijdag (2 november) tegen Jong Ajax om 20.00 uur.