058-2963300
SC Cambuur met overmacht periodekampioen

21 april 2017, 22:56

Met grote overmacht is SC Cambuur vrijdagavond kampioen van de vierde periode geworden. Het arme RKC Waalwijk werd met 5-0 aan de kant gezet. Die stand was bij de rust al bereikt. Zestien jaar na de laatste periodetitel, het betekende voor de Leeuwarders een historische avond. Dat moest gevierd worden vonden directie en staf, en dat wérd gevierd met een grootse huldiging.

Cambuur kan zich met een gerust hart richten op de nacompetitie. De club is er rijp voor en afgaande op de eerste helft kan de concurrentie het borst maar nat maken. Cambuur breit nog een mooi vervolg aan deze competitie. Dat kan bijna niet missen.

De brigade van Hulshoff en Slot begon zoals mocht worden verwacht. Furieus uit de startblokken, maar niet overmoedig. Koppie erbij en kiezen voor het juiste moment om toe te slaan. Het lijkt bijna een vast gegeven, maar na een minuut of twintig valt dan de eerste goal. Van Sander van de Streek, een kunstje dat hij al vaker rond dat tijdstip heeft geflikt. Trainer Sipke Hulshoff vond dat zijn jongens wat nerveus waren begonnen. Na die 1-0 waren die zenuwen helemaal verdwenen. Binnen de vier minuten stond het 4-0, de ene goal nog venijniger dan de andere. Er kwam twee minuten voor de onderbreking nog een vijfde treffer bij. Kortom, de wedstrijd was gespeeld.

In de tweede helft gebeurde er weinig opwindends op een paar vrije trappen van Cambuur na, die net buiten de zestien als punt van vertrek hadden. Xander Houtkoop was nog het dichtste bij een goal, maar zijn inzet werd prima door de inval-keeper Vaessen uit de hoek geranseld

De eerste goal van Van de Streek was een fraaie schuiver op aangeven van Hoefdraad. Diezelfde Hoefdraad stond aan de basis van vier doelpunten. Tissoudali velde het vonnis met twee goals binnen de twee minuten. Het publiek, dat massaal was opgekomen, had amper tijd om te applaudisseren of er lag al weer eentje in het mandje. De vijfde goal van Erik Bakker was het resultaat van een schitterende aanval. Net daar voor had Lilipally de vierde gemaakt. RKC deed wel wat terug. Harm Zeinstra moest alle zeilen bijzetten om een harde inzet van Lazic te keren. Hij deed dat prima.

In de tweede helft leek RKC wat terug te doen, maar het bleef bij ongevaarlijke dreigingen. Hulshoff en Slot besloten twintig minuten voor het einde om Barto en Hemmen in te brengen. Zij mochten zich bewijzen voor de play-offs om in geval van nood de schroeven aan te draaien. Hulshoff: Wij hebben laten zien dat we goed kunnen voetballen. Wij zijn straks in de play-offs voor elke tegenstander een geduchte tegenstander’.

SC Cambuur: Zeinstra, Van Deelen, Steenvoorden, Schilder, Peersman, Lilipaly (62. Houtkoop), Bakker, Monteiro, Tissoudali (69. Hemmen), Van de Streek, Hoefdraad (69. Barto).

RKC Waalwijk: Vaessen, N’Defe, Wormgoor, Greene (46. Van Arnhem), Engberink, Nieuwendaal, Voskamp, Langedijk (77. Baggerman), Rienstra, Lazic (77. Seedorf), Sno.

Scheidsrechter: Lindhout

Scoreverloop: 20. 1-0 Van de Streek; 22. 2-0 Tissoudali. 24. 3-0 Tissoudali, 35. 4-0 Lilipaly, 43. 5-0 Bakker.