058-2963300
SC Cambuur na ruime zege op MVV zeker van Play-Offs

SC Cambuur na ruime zege op MVV zeker van Play-Offs

26 april 2019, 23:03

SC Cambuur moest vanavond winnen van MVV om zicht te houden op de Play-Offs. En Cambuur deed wat was opgedragen. Met maar liefst 4-1 werd de ploeg uit Maastricht afgedroogd. Soms zit het mee, soms zit het tegen. Deze keer zat het mee op alle fronten. Al in de achtste minuut moesten de Limburgers met tien man verder. Nog voor de rust mocht Robin Maulun twee keer vanaf de stip aanleggen. Hij deed dat onberispelijk. Voer voor de rekenmeesters, wat deed de rest? De rest deed wat Cambuur graag wilde. Toen in het hele land de sluiers waren weggetrokken stond Cambuur waar het graag wilde en van de aanhang moest staan: negende en met voldoende afstand op de achtervolgers en dus goed voor een plaats in de Play-Offs. Het toetje kan maar geserveerd worden.

Nog een opmerkelijk feit: de vierde goal kwam ook van Maulun. Een hattrick dus en goed voor de wedstrijdbal in de eigen prijzenkast.

De wedstrijd moest even loskomen, maar in de achtste minuut was het raak. Lavadée maakte een overtreding die scheidsrechter Richard Martens bestrafte met een rode kaart. Een zwaar vonnis, maar daar maalde Cambuur niet om. De vrije trap die volgde schoot Robbert Schilder net naast. Cambuur wist aanvankelijk niet van de man-meer-situatie te profiteren. Echter in de 28e minuut kwam daar verandering in. Nigel Robertha werd gemangeld in de zestien. Onreglementair volgens de arbiter en hij wees naar de stip. Maulun had de opdracht gekregen in voorkomende gevallen het initiatief te nemen. Rechts van keeper Koopmans in de benedenhoek en speaker Rein de Vries kon ‘ut woanskip’ opzetten: 1-0.

Het duel werd meteen een stuk levendiger, maar Cambuur controleerde de zaak. Op het moment dat de eerste bezoekers al naar binnen waren gegaan, was het weer raak. Opnieuw een penalty. Nu werd Issa Kallon gemangeld in de zestien. Maulun schoot de bal nu van de stip in de voor de keeper linker bovenhoek. Geen houden aan: 2-0.

Wedstrijd gespeeld was de algemene opinie. Daar leek het ook een tijd op. Cambuur hoefde niet meer, MVV kon niet meer. Daar kwam enige verandering in toen Schilder van buiten het strafschopgebied een pracht van een schot op Keeper Luuk Koopmans afvuurde. De Maastrichtse goalie moest het antwoord schuldig blijven: 3-0.

Even sloop een lichte vorm van gemakzucht in de Leeuwarder geledingen. Het gevolg was een eigen goal van Cambuur en 3-1. Het werd nog even gevaarlijk toen Anthony van den Hurk van dichtbij op de paal kopte. Cambuur was op tijd bij de les. En in de eerste minuut na de negentig van de reguliere speeltijd pikte Maulun de bal bij de middenlijn op, stormde zonder al te veel tegenstand op de doelwachter af omspeelde hem vakkundig en scoorde zijn derde en Cambuurs vierde. Op naar de nacompetitie.

Opstelling SC Cambuur: Mous, Van Wermeskerken, Mbende, Steenvoorden, Sambissa (60. Bangura), Jansen 79. Calor), Schilder, Ciganiks, Maulun, Robertha, Kallon

Opstelling MVV Maastricht: Koopmans, Lavalée, Gunst, Ippel, Van den Hurk, Croux (73. Houben), Schroijen (61 Holtby), Deom, Kostons (11 Martina) , Mares, Vermijl

Scheidsrechter: Martens

Scoreverloop: 28. 1-0 Maulun (pen.); 45. 2-0 Maulun (pen.); 55. 3-0 Schilder; 66. 3-1 Mbende (e.d.); 90+1. 4-1 Maulun

Gele kaarten: Steenvoorden (SC Cambuur), Schroijen, Deom en Koopmans (MVV)

Rode kaarten: Lavée (MVV)

Supporters aanwezig: 7.121

Man of the Match: Robin Maulun kreeg de bloemen van Piet’s Bloemenboetiek

Wedstrijdsponsor: Auto Joure XL, Joure

Balsponsor: Smids en Schakel Accountants en Adviseurs, Leeuwarden

Aanvoerdersbandsponsor: Giesing Coatings, Leeuwarden

Foto: www.dijksfotografie.nl