058-2963300

Cambuur pakt drie belangrijke punten tegen de Eagles

5 april 2015, 19:42

Het was niet de mooiste wedstrijd van het seizoen – verre van dat -, maar in de ogen van trainer Henk de Jong wel ‘de beste overwinning’. Cambuur versloeg voor een uitverkocht huis de Go Ahead Eagles met 1-0, verhoogde daarmee het punten totaal tot 39 en evenaarde het beste resultaat in de eredivisie ooit. Met nog vijf wedstrijden te gaan, waarvan twee thuis, gloort er iets moois aan de einder. De club staat nu achtste, boven Twente, Willem II en Groningen en heeft nog altijd zicht op de nacompetitie.

Go Ahead-trainer Dennis Demmers had de afgelopen week de situatie voor deze middag uitvoerig overdacht. ‘Als je volop op de aanval gaat worden we weggespeeld. Dus ontregelen en dat lukte. Voor het publiek was het van onze kant een verschrikkelijke wedstrijd. Wij gaven alles om een doelpunt te voorkomen.’

Dat ging bijna mis in de vierde minuut toen Sander van de Streek zijn inzet zag afgeketst. Twintig minuten later leek de weg vrij voor Mikhail Rosheuvel om de score te openen, maar Bart Vriends gleed de bal van de lijn. Erik Bakker kreeg nog een kansje. Van de Streek na de rust ook nog eentje. Alleen Bartholomew Ogbeche knalde raak, maar uit buitenspelpositie. Etiënne Reijnen was nog dichtbij de 1-0 maar zijn kopbal werd overgetikt door Van der Hart.

De Eagles stelden daar bitter weinig tegenover. Leonard Nienhuis hoefde nauwelijks in actie te komen. Nou ja, in blessuretijd dan. Hij was de toestand meester. Toen stond het overigens al 1-0. Sebastian Steblecki, die na ruim een uur mocht invallen, werd de matchwinnaar. Hij knalde na 83 minuten spelen de bal in de korte hoek tot opluchting van iedereen die Cambuur een goed hart toedraagt. De Pool werd meteen uitgeroepen tot Man of the Match.

‘Het was lastig voor ons om er doorheen te komen. Rustig blijven en dat hebben we gedaan. De overwinning was terecht, zei Henk de Jong. Demmers kon dat onderstrepen. Hij schatte het balbezit van Cambuur op 80 procent ‘ en misschien nog meer, maar ik heb aanknopingspunten gezien.’

SC Cambuur: Nienhuis; Droste, Reijnen, Dijkstra (78. Mac-Intosch), Bijker; Bakker (64. Steblecki), El Makrini, Van de Streek;  Rosheuvel (81. Barto), Ogbeche en Narsingh.

Go Ahead Eagles: Van der Hart; Vriends, Van der Linden, Schenk, Türük, De Sa, Duits (87 Amevor), Nieuwpoort, Rijsdijk (13. Van Ooyen), Kolder (70. Plet) en Reimerkink.

Scheidsrechter: Ed Janssen

Scoreverloop: 1-0 83. Sebastian Steblecki

Kaarten: Rosheuvel (Cambuur), Duits en Schenk (Go Ahead Eagles)
Toeschouwers:9617

Man of the match Sebastian Seblecki ontving de bloemen van Piet’s Bloemenboetiek.

Wedstrijdsponsor: Centraal Beheer Achmea
Balsponsor: Verkley Drachten
Aanvoerdersbandponsor: 123Grand prix.nl
Wisselsponsor De Haan Advocaten & Notarissen, Leeuwarden

Volgende thuiswedstrijd vrijdag 17 april 20.00 uur tegen Excelsior.

Foto: www.dijksfotografie.com