058-2963300
Cambuur pakt glorieuze zege in slotfase

Cambuur pakt glorieuze zege in slotfase

4 november 2016, 22:48

SC Cambuur heeft in een spannende wedstrijd drie punten gepakt tegen FC Volendam. De overwinning werd pas in de aller-allerlaatste minuut binnengesleept. Toen legde Martijn Barto nog een keer aan. Zijn schot werd van richting veranderd en derhalve was keeper Hobie Verhulst kansloos. Sander van de Streek had de gelijkmaker gescoord nadat ‘het andere Oranje’ na ruim een kwartier op voorsprong was gekomen door een treffer van Van Kippersluis.

Zowel voor als na de rust was Cambuur de betere ploeg. Zeker in de eerste helft kreeg de ploeg van Sipke Hulshoff en Arne Slot legio kansen om die hatelijke nul van het scorebord te vegen, maar steeds was het net over, net naast, recht in de handen van de keeper of werd de inzet geblokt. Alsof het niet mocht. Het dreigde weer zo’n wedstrijd te worden waar Cambuur een abonnement op heeft. Tot de inbreng van Sander van de Streek en dat geluksmoment van Barto. Het stadion kolkte van geestdrift. De twaalfde man was de hele wedstrijd al de echte twaalfde man geweest. ‘Hij’ kreeg een compliment van Sipke Hulshoff. ‘ Hij viel wel heel erg lekker’ zo ervoer de hij de winnende goal. Volendamtrainer Robert Molenaar, die in de voorbeschouwing nog gewaarschuwd had dat Cambuur een ‘verraderlijke’ ploeg is, vond dat zijn team op alle fronten was afgetroefd.

Cambuur begon met een opstelling die opzien baarde. Vergeleken bij de eerste thuiswedstrijd stonden er maar drie man in de basis die ook tegen Jong PSV waren aangetreden: Anderson, Peersman en Monteiro. De andere acht waren instromers van de periode daarna. Als de resultaten achterblijven moet je wat proberen, dat was de technische staf van Cambuur wel duidelijk. Niet dat de thuisclub de sterren van de hemel speelde, maar kansen kwamen er wel. Zeker vijf keer was er een gat dat vroeg om een treffer. De grootste wellicht in de 28-ste minuut toen de aanvalslinie zo besluiteloos was dat de gelijkmaker om zeep werd geholpen. In de tweede helft brachten Hulshoff en Slot na verloop van tijd drie aanvallers in de piste: Hemmen, Houtkoop en Van de Streek. Dat betaalde zich uit. Loon naar werken, dik verdiend en een plekje hoger op de ranglijst. Dertiende, nog niet waar wij horen en willen staan, maar in elk geval een kleine stap naar voren. En…..thuis nog steeds ongeslagen.

SC Cambuur: Zeinstra; Anderson (46. Houtkoop), El Baad, Peersman, Van Deelen; Monteiro, Boutzamar (68. Van de Streek), Schilder, Kip (62. Hemmen), Barto en Hoefdraad.

FC Volendam: Verhulst, Betti, Schilder, Schouten, Kok, Veerman, Van Son, Kwakman, Tuijp (72. Steltenpool), Van Kippersluis, Van Velzen.

Scheidsrechter Blom.

Scoreverloop: 16. 0-1 Van Kippersluis; 72. 1-1 Van de Streek, 90+ 21- Barto`

Kaarten: geen

Toeschouwers: 7250

Man of the Match Robbert Schilder kreeg de bloemen van Piet’s Bloemenboetiek.

Wedstrijdsponsor Taxi Waaksma, Koostertille.

Balsponsor Spin-off Nederland, Leeuwarden

Aanvoerdersband Doubble U, Groningen.

Volgende thuiswedstrijd is op vrijdagavond 25 november om 20.00 uur tegen NAC Breda.

Foto: www.dijksfotografie.com