058-2963300
SC Cambuur rekent ook met Jong FC Utrecht af

SC Cambuur rekent ook met Jong FC Utrecht af

17 april 2017, 16:39

Terwijl Nederland op Tweede Paasdag massaal de meubelboulevard opzocht, moest het vlaggenschip van SC Cambuur vanmiddag in Stadion De Galgenwaard vol aan de bak tegen Jong FC Utrecht. Het gevaar van onderschatting ligt bij wedstrijden tegen beloftenelftallen vaak op de loer. De opstelling van dit soort elftallen is vaak onvoorspelbaar, soms staan zelfs spelers van het eerste elftal aan de aftrap, kunnen de jongelingen frank en vrij spelen en worden de wedstrijden vaak voor erg weinig publiek gespeeld. Om deze lastige facetten te kunnen handlen hadden Sipke Hulfshoff en Arne Slot er dit keer voor gekozen om Martijn Barto en Jurjan Mannes in de basis te laten starten. Omdat Robbert Schilder geen last meer ondervond van zijn blessure had de technische leiding voor hem weer een plek in de basisopstelling ingeruimd. Hij vormde vanmiddag met Omar El Baad het centrale duo achterin.

Cambuur is al weken in goeden doen en trok deze lijn vanmiddag door. Al was het spel niet sprankelend, Jong FC Utrecht werd op zakelijke wijze aan de kant gezet. Door een doelpunt van Sander van de Streek voor rust en Tarik Tissoudali na rust zegevierde Cambuur uiteindelijk met 0-2.

Het contrast met de vorige keer toen de Leeuwarders hierop bezoek kwamen was groot, maar de belangen waren niet minder. Het winnen van de periodetitel en het verstevigen van een topklassering stond in een amper gevuld stadion op het spel. In een gelijkopgaande openingsfase werden aan beide kanten enkele plaagstootjes uitgedeeld. De ploeg van trainers Sipke Hulshoff en Arne Slot combineerde er bij vlagen lustig op los en het was wachten op de openingstreffer en die viel in de 23e minuut uit een hoekschop. Wie anders dan Sander van de Streek kopte via de paal de 0-1 binnen. Niet veel later kreeg Jamiro Monteiro uit een fraaie pass van Jergé Hoefdraad de kans om de marge te verdubbelen, maar hij kwam net te kort om de doelman van de Domstedelingen te passeren. In het restant van de eerste helft was Cambuur soms iets te slordig om de definitieve  beslissing te forceren. Beide ploegen gingen dan ook met 0-1 rusten.

Na de thee veranderde er aan de kant van de Leeuwarders weinig. Jong FC Utrecht kwam duidelijk beter uit de kleedkamer en de elf van Robin Pronk kregen in de 50e minuut een prima mogelijkheid om de gelijkmaker te scoren. Sylla Sow had het vizier echter niet op scherp staan, waardoor de 0-1 voorsprong op het scorebord bleef staan. Het overwicht van de thuisploeg bleef, het inbrengen van Stefano Lilipaly, Tarik Tissoudali en Matthew Steenvoorden bracht daar in eerste instantie weinig verandering in. Cambuur speelde een matige tweede helft, maar leek in de slotfase via Stefano Lilipaly de wedstrijd toch definitief in het slot te gooien. Zijn inzet ging echter langs de verkeerde kant van de paal, waardoor het 0-1 bleef. Tarik Tissoudali maakte in de laatste minuut van de officiële speeltijd gelukkig aan alle onzekerheid een einde en schoot koeltjes de 0-2 binnen. Daar bleef het ook bij, zodat Cambuur een uitstekend paasweekeinde beleefde.

Door deze overwinning is het behalen van de vierde periodetitel weer een stap dichterbij gekomen. Winst op RKC Waalwijk in eigen stadion zorgt ervoor dat deze prijs definitief in de pocket zit. Niet de gedroomde prijs, maar mogelijk wel een fraaie opsteker voor het gewenste droomscenario in de naderende Play-offs. Genoeg reden derhalve om vrijdagavond naar het Cambuur Stadion te komen en het eigen elftal naar de overwinning te schreeuwen.

Opstelling Jong FC Utrecht: Joost Meendering, Ali Ulusoy (71. Jan-Willem Tesselaar), Myenty Abena, Maarten Peijnenburg. Tafari Moore, Rick van der Meer, Rick Mulder, Dani van der Moot, Sylla Sow, Odysseus Velanas, Mitchell van Rooijen (46. Hamza Boukhari)

Opstelling SC Cambuur: Harm Zeinstra, Jordy van Deelen, Omar El Baad, Robbert Schilder, Marvin Peersman, Jurjan Mannes (55. Tarik Tissoudali), Erik Bakker, Jamiro Monteiro (64. Matthew Steenvoorden), Jergé Hoefdraad (75. Stefano Lilipaly), Martijn Barto, Sander van de Streek

Scheidsrechter: de heer J. Kooij

Gele kaarten: Jergé Hoefdraad, Jordy van Deelen (SC Cambuur)

Aantal toeschouwers: 791

Fotografie: www.dijkfotografie.com