058-2963300
Cambuur Stadion voor slechts twee derde gevuld, geen losse kaartverkoop

Cambuur Stadion voor slechts twee derde gevuld, geen losse kaartverkoop

6 augustus 2021, 16:38

Afgelopen maandag maakte het kabinet bekend dat de Nederlandse stadions tot zeker 1 september voor slechts twee derde (67 %) van de capaciteit mogen worden gevuld. Dit houdt dus in dat SC Cambuur bij de rentree in de Eredivisie niet in een uitverkocht stadion kan aantreden en dat er geen losse kaartverkoop zal zijn bij de duels SC Cambuur – FC Groningen (zondag 15 augustus) en SC Cambuur – FC Twente (zaterdag 28 augustus). Voor seizoenkaarthouders en sponsoren geldt dat je met een pas (en dus een vaste plek) wel toegang hebt tot het stadion bij deze wedstrijden, al is dit wel met een aantal restricties.

Zo werken we bij beide wedstrijden met het Testen voor Toegang-systeem en dus heb je alleen toegang met een volledige vaccinatie (plus twee of vier weken), een negatieve testuitslag binnen 24 uur voor de aftrap (via www.testenvoortoegang.nl) of een herstelbewijs van maximaal 6 maanden oud. Daarnaast zijn alle passen persoonsgebonden en niet overdraagbaar aan derden.

Algemeen directeur Ard de Graaf licht de situatie toe. “Het mag voor zich spreken dat we als SC Cambuur zijnde teleurgesteld zijn in het besluit van het kabinet. We hebben met elkaar aangetoond dat we op een veilige en verantwoorde manier wedstrijden kunnen organiseren en daar is in onze optiek te weinig mee gedaan. Aan de andere kant zijn we blij dat we onze trouwe seizoenkaarthouders en sponsoren wel kunnen ontvangen in het stadion. We hebben afspraken gemaakt met onze partners en daarnaast weten we op basis van de (toegangsautorisatie-)data uit het verleden dat er bij de eerste wedstrijden van een seizoen altijd een hogere no-show is, waardoor we binnen de geldende norm kunnen blijven. Laat onverlet dat we hopen snel naar een volledige bezetting van ons stadion te kunnen gaan, want ook deze maatregel kost onze club weer veel geld en aangezien ons referentiejaar met betrekking tot de NOW-regeling een Keuken Kampioen Divisie seizoen is worden we hier op geen enkele manier voor gecompenseerd.”

Foto: www.dijksmedia.nl