058-2963300
Cambuur worstelt, maar komt boven in KNVB-Beker

Cambuur worstelt, maar komt boven in KNVB-Beker

25 september 2018, 23:11

Bekervoetbal en SC Cambuur. Tot voor kort was dat geen succesvolle combinatie, maar gezien de resultaten in het recente verleden mag SC Cambuur zich inmiddels een echte Cupfighter noemen. Vanavond begonnen de mannen van René Hake aan een nieuw bekeravontuur en dat ging uiterst moeizaam tegen SVV Scheveningen. Gewonnen werd er gelukkig wel, met 2-3 na verlenging.

Dat het een moeizame avond zou worden was in de eerste twintig minuten aan niks af te leiden. SC Cambuur had veelvuldig balbezit en werd een aantal keer gevaarlijk met schoten van Robertha en Mathieu.

Een doelpunt kon dan eigenlijk ook niet uitblijven en na bijna een half uur spelen kwam die er ook. Na een fraaie pass van Mathieu bleef Ciganiks kalm, kapte zijn tegenstander uit, en schoof de bal keurig binnen.

Slechts 5 minuten mocht SC Cambuur genieten van die voorsprong. Uit een counter schoot Joël Donald de bal even fraai als verwoestend tegen de touwen. En het werd nog erger. Vlak voor rust was het diezelfde Donald die namens SVV uit een corner raak kopte en de ruststand op 2-1 bracht.

Het spelbeeld van de tweede helft liet zich raden: de moedige SVV-ers vechtend als leeuwen en de SCC-ers die wanhopig een gaatje zochten in de Scheveningse muur.

Dat lukte maar matig en de SVV aanhang werd met de minuut luidruchtiger. Een stunt leek aanstaande, maar daar dacht Nigel Robertha in de 86e minuut anders over. De spits kreeg de bal in de kluts voor zijn voeten en aarzelde geen moment: 2-2.

Karim Rossi was niet veel later zelfs dicht bij een beslissing in reguliere speeltijd, maar de spits had vanavond zijn vizier niet op scherp staan. Het werd dan ook -net als 2014 tegen SVV Scheveningen- verlengen. En opnieuw was het SC Cambuur die als winnaar van het veld zou stallen.

Het was uitgerekend Sai van Wermeskerken die met zijn allereerste treffer in Leeuwarder dienst de 2-3 eindstand liet aantekenen. En hoe. De voor de geblesseerde Jordy van Deelen ingevallen rechtsback speelde twee man uit en schoot de bal met zijn linkervoet stijf in de kruising.

Het was voor SC Cambuur een spaarzaam hoogtepunt in een uiterst moeizaam duel, maar uiteindelijk is doorbekeren het enige dat telt. Zo zijn de complimenten voor SVV Scheveningen, maar zit de volksclub uit het noorden zaterdag ‘gewoon’ in de koker.

De volgende afspraak voor onze mannen in het geel-blauw is aanstaande vrijdag. Dan ontvangen we Roda JC in ons eigen Cambuur Stadion.

Gele kaarten: Ciganiks

Opstelling SVV Scheveningen: Bénard, Nieto, El Moussaoui, Schwiebbe, Peters, De Jong, Van Ree, Robinson, Kraaijeveld, Rog en Donald

Opstelling SC Cambuur: Mous; Van Deelen (54’ Van Wermeskerken), Mbende, Schilder (c), Sambissa; Maulun (64’ Kallon), Ciganiks, Schils, Mathieu (73’ Conraad); Robertha (105’ Calor) en Rossi

Foto: www.dijksfotografie.nl