058-2963300
Clubicoon Siepie Lijzenga (72) plotseling overleden

Clubicoon Siepie Lijzenga (72) plotseling overleden

6 mei 2017, 12:03

Het is met grote droefenis dat het nieuws ons heeft bereikt dat clubicoon Siep ‘Siepie’ Lijzenga gisteravond plotseling is overleden. De markante oud-materiaalman, die bijna dertig jaar lang actief was voor onze club, is 72 jaar oud geworden.

Nog maar twee jaar geleden kondigde Siepie zijn pensioen aan en nam hij op fraaie wijze afscheid van zijn Cambuur. Met een klaterend applaus bedankten de supporters hem in de 28ste minuut van de wedstrijd voor alles wat hij voor de club heeft gedaan.

Wanneer oud-spelers of trainers weer eens in het stadion komen is het steevast de eerste vraag die wordt gesteld: ‘Hoe is het met Siepie?’. Want wie in de afgelopen decennia ooit bij SC Cambuur is geweest, hetzij lang, hetzij kort, Siepie kent iedereen. Met een raspend ‘vrrrrriend’ als begroeting stond de deur van het washok altijd open voor iedereen die behoefte had aan een luisterend oor of goed gesprek. Hij was ook steevast de man die ’s ochtends de deuren van het stadion opende en pas als allerlaatste, als al het werk gedaan was, weer op huis aan ging.

In de afgelopen jaren genoot hij van zijn pensioen en dronk hij met enige regelmaat een kop koffie met de club van gepensioneerden onder de Zuid-tribune. Daarnaast kwam hij veel en vaak op zijn favoriete Waddeneiland Terschelling. Uiteraard bleef hij een graag geziene gast op de club, waar hij alle wedstrijden, van de jeugd tot het eerste, op de voet bleef volgen.

SC Cambuur wenst alle familieleden en vrienden heel veel sterkte om dit grote verlies te dragen. Vanaf maandag zal er een condoleanceregister geopend zijn op het stadion voor supporters en bekenden.

Uiteraard gaat de club op passende wijze afscheid nemen van Siepie. Meer informatie hierover volgt.

Foto: www.dijksfotografie.com