058-2963300
Cupfighter Cambuur door naar achtste finales KNVB-Beker

Cupfighter Cambuur door naar achtste finales KNVB-Beker

24 oktober 2017, 21:59

Na het fantastische bekeravontuur van vorig seizoen mag SC Cambuur zich inmiddels met recht een ware cupfighter noemen. Vanavond in de tweede ronde van de KNVB-beker werd dit in De Vliert nog maar eens bevestigd. De mannen van Marinus Dijkhuizen hielden het lang spannend, maar wonnen wel van FC Den Bosch en plaatsten zich daarmee voor de achtste finales van het nationale bekertoernooi.

Bekeren op een doordeweekse avond in ’s Hertogenbosch. De gedachten gaan dan onwillekeurig uit naar de vorige bekerontmoeting op de 24e septemberavond van 2014. Destijds won SC Cambuur door doelpunten van Dijkstra, Steblecki (2x) en Barto overtuigend met 0-4. Dat het vanavond niet zo makkelijk zou gaan was op voorhand al duidelijk.

De Bosschenaren onder leiding van Wil Boessen presteren namelijk heel behoorlijk en met een zestiende stek in de Jupiler League mag je van SC Cambuur zeggen dat het nog zoekende is. Aan het wedstrijdbeeld was dit echter niet af te leiden. Sterker nog: de geel-blauwen domineerden met veelvuldig balbezit en een aantal gevaarlijke momenten uit met name standaardsituaties. Marvin Peersman was daarbij het dichtst bij een treffer, maar zijn inzet met de binnenkant van de voet ging rakelings langs het doel van Kees Heemskerk.

Zo’n tien minuten later waren de Leeuwarders na een pijlsnelle counter opnieuw dicht bij een doelpunt, maar ook de inzet van Daan Boerlage ging niet tussen de palen. Was aan de andere kant FC Den Bosch dan helemaal niet gevaarlijk? Wel degelijk: maar keeper Erik Cummins was tot twee keer toe bij de les en kon zonder al te veel problemen redding brengen.

Het misschien wel gevaarlijkste moment van het eerste bedrijf kwam na knullig balverlies van de defensie van de thuisploeg. Alvin Daniels stoomde daarop door op links, maar had niet door dat SC Cambuur in overtal was en ging voor eigen glorie, helaas zonder succes.

Na de theepauze, waarin niet werd gewisseld, was eenzelfde spelbeeld te zien als in de eerste 45 minuten. Het meeste balbezit en gevaar kwam van de geelhemden, maar omdat het slordigheid troef was in de eindfase kwam het niet tot levensgrote kansen.

De eerste echt grote kans voor SC Cambuur in de tweede helft was voor Jurjan Mannes, die vrij kon uithalen na een corner van Van Kippersluis. Zijn snoeiharde inzet zeilde echter net over het doel van FC Den Bosch.

In de 77e minuut was het dan toch raak voor SC Cambuur. Na een harde botsing tussen Steenvoorden en Van der Winden, waar SC Cambuur terecht een vrije trap voor kreeg (en Van der Winden geel) is het uitgerekend Marvin Peersman die die de vrije bal tot een doelpunt promoveert. Na een scrimmage kan hij de bal vrij aannemen en de bal hard en hoog tegen de touwen schieten.

Niet veel later werd de stand verdubbeld en opnieuw was het vanuit een standaardsituatie. Een mooie variant met Smeets aan de basis kwam bij Van Kippersluis terecht en hij kon gemakkelijk de 0-2 binnen tikken.

In het restant van de wedstrijd kwam cupfighter SC Cambuur niet meer in de problemen en zo plaatsen Marinus Dijkhuizen en zijn mannen zich relatief eenvoudig voor de achtste finales van de KNVB-Beker.

De volgende afspraak voor onze geel-blauwe trots is aanstaande vrijdag in het eigen Cambuur Stadion tegen Jong PSV.

Opstelling FC Den Bosch: Heemskerk, Van Son, Blummel, Vossebelt © (81′ Van der Sande), Kaars, Mert, Kersten, Andersson, Van der Winden, Bouyaghlafen en Fernandes (58′ Korkmaz)

Opstelling SC Cambuur: Cummins; Van Deelen, Steenvoorden, Schilder (c), Peersman; Boerlage, Mannes, Barto; Daniels (67′ Narsingh) , Robertha (77′ Smeets) en Van Kippersluis

Scoreverloop:
77′ Peersman
84′ Van Kippersluis

Kaarten: Peersman, Van der Winden (FC Den Bosch), Kersten (FC Den Bosch)

Foto: www.dijksfotografie.nl