058-2963300
Dag van het vergeten kind bij SC Cambuur

Dag van het vergeten kind bij SC Cambuur

1 februari 2018, 12:33

Woensdagmiddag 31 januari stond de middag bij SC Cambuur, volledig in het teken van ‘ Het Vergeten Kind’. Maar liefst 25 kinderen waren te gast en voor hun werd er een onvergetelijke middag georganiseerd.

Alle kinderen werden door de echte Cambuur bus opgehaald en zo vervoert naar het stadion. Het startschot voor een spetterende en sportieve middag kon beginnen. Nadat zij ontvangen waren met wat limonade en een overheerlijke brownie gemaakt door Brownies & Downies Leeuwarden, kon het sportieve gedeelte van start gaan. De deelnemende kinderen kregen allemaal een te gek Cambuurshirt en door Nike gesponsorde voetbalschoenen om als een echte speler het veld op te gaan.

Op het veld van SC Cambuur werd vervolgens een clinic gegeven door selectiespelers Omar El Baad, Jesse Bertrams en Furdjel Narsingh. Met allerlei verschillende oefeningen werden de skills van kinderen getest. Na de clinic kregen de kinderen nog een rondleiding door het stadion en werd er natuurlijk nog even een groepsfoto gemaakt.

De dag werd afgesloten met een hapje en een drankje in de Businessclub van SC Cambuur. Tevens kregen alle kinderen een echte Cambuur goodie-bag mee naar huis met onder andere twee tickets voor de wedstrijd SC Cambuur – Go Ahead Eagles.

Deelnemende clubs

Naast SC Cambuur waren er deze dag nog vele andere clubs waar deze dag vol vreugde en plezier plaatsvond. Zo deden alle Jupiler League clubs en een aantal eredivisieclubs mee aan dit sportieve evenement.

Al met al was het een zeer geslaagde dag bij SC Cambuur met allemaal lachende gezichten.

Langste Supportsjaal Van Nederland

Het campagnethema 2018 van de Week van Het Vergeten Kind is het belang van kleine gebaren van echte aandacht. Kleine gebaren, zoals het bieden van een luisterend oor of het sturen van een lief berichtje zorgen ervoor dat een kind zich gezien en geliefd voelt. Er zijn in Nederland 100.000 kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek die deze positieve aandacht nauwelijks krijgen. Om deze kinderen te steunen, roept de stichting via www.hetvergetenkind.nl heel Nederland op om deze kinderen te verwarmen met een kilometerslange supportsjaal van lieve berichten. Na de actieperiode deelt Het Vergeten Kind ze, sjaal voor sjaal, uit aan kwetsbare kinderen in Nederland.

Week van Het Vergeten Kind

Vanaf maandag 29 januari t/m zondag 4 februari organiseert Het Vergeten Kind verschillende activiteiten door het hele land. Vaste onderdelen zijn de uitreiking van de ‘Kind Centraal’ Award, Het Vergeten Kind Filmfestival en de voetbalclinics. Meer informatie over de Week van Het Vergeten Kind 2018 en de volledige agenda: www.hetvergetenkind.nl