058-2963300

Damesteam SC Cambuur 6e op Homeless World Cup in Chili

27 oktober 2014, 15:10

Het damesteam van SC Cambuur heeft geschiedenis geschreven op de Homeless World Cup in Chili. De dames onder leiding van René van Rijswijk zijn namelijk op het voormalige ‘WK voor dak- en
thuislozen’ op een hele knappe 6e plaats geëindigd. Gastland Chili ging er zowel bij de heren als de dames met de hoofdprijs vandoor. Morgenochtend reist het team terug naar Amsterdam, waar volgend jaar de Homeless World Cup ook zal worden georganiseerd.

De sportiviteit uitgedragen door de Nederlandse delegatie werd ook opgemerkt door de organisatie van de Homeless World Cup. Internationaal hoofdscheidsrechter Iain McGill zei over de fairplay-regel, die tijdens het toernooi centraal staat: “Sommige teams zeggen: het is toch logisch dat je na een verloren wedstrijd boos bent? Tegen hen zeg ik: ‘Kijk maar eens hoe Nederland dat doet’.”

Dutch Street Cup
De Cambuur-dames mochten naar Chili afreizen vanwege het winnen van ‘Dutch Street Cup’. Dit is een sportcompetitie tussen steden voor mensen uit de Maatschappelijke Opvang. De deelnemers worden zowel op sportief- als op maatschappelijk gebied intensief begeleid. Via dit project hebben de afgelopen jaren honderden deelnemers zicht op een betere toekomst gekregen. De één wordt trainer, de ander scheidsrechter of  vrijwilliger bij een sportvereniging. Gedurende één seizoen vinden Dutch Street Cup-evenementen plaats in vijfentwintig steden in Nederland. De winnaar van de Dutch Street Cup vertegenwoordigt Nederland op de Homeless World Cup.

Vanuit de maatschappelijke stichting ‘Cambuur Verbindt’ werkt SC Cambuur al een aantal jaar mee aan dit geweldige project.

Foto: Danielle Batist