058-2963300
Dapper SC Cambuur D1 verliest de ongeslagen status

Dapper SC Cambuur D1 verliest de ongeslagen status

22 november 2014, 22:04

In de Eerste Divisie C leden de D-pupillen van SC Cambuur D1 de eerste nederlaag van het seizoen. De onder-14 ploeg van SC Cambuur had geen competitieverplichtingen.

SC CAMBUUR D1 1-4 FC TWENTE D1
0-1 (4.), 0-2 (30.), 0-3 (39.), 0-4 (47.), 1-4 Youri Sletering (60.)

opstelling SCC D1 Levi de Ron, Maurice Lap, Willem de Boer, Milan de Koe, Bas Verbree, Jhondly van der Meer, Quinten Lamsma, Tobias Hoogstra, Steyn Potma, Jorn Jongsma, Youri Sletering. Wissels: Brett Minnema, Martijn Ferwerda, Dylano van Dijk, Jorrit Miedema, Milan Smit, Andries Venema.

Op sportpark Kalverdijkje bracht koploper FC Twente D1 de ploeg uit Leeuwarden de eerste nederlaag van het seizoen toe. Daardoor is SC Cambuur D1 uit de top-4 gevallen en bezet het momenteel de vijfde plaats in de Eerste Divisie C. Nog altijd kan de geelblauwe formatie in de top-4 eindigen en daarmee deelname aan de kampioenscompetitie in het voorjaar van 2015 afdwingen. Daarvoor moet volgende week op de slotdag van de competitie sowieso gewonnen worden bij het nog ongeslagen FC Groningen D1. Daarnaast is men afhankelijk van de andere resultaten.

In de openingsfase deed Cambuur het niet onder voor de sterke opponent. “Het was gelijkopgaand en we werden door hun afgetast,” zei trainer Elwin van Keulen. Uit een hoekschop namen de Tukkers de leiding. Van Keulen: “Bij Twente ging vervolgens het tempo omhoog en wij kozen te vaak voor de lange bal. De lef die we in het begin wel hadden ontbrak en de ruimtes werden door de jongens ook niet herkend. Daarnaast was de afvallende bal vaak voor Twente.” De tegenstander miste een aantal grote kansen maar vergrootte vlak voor rust alsnog de voorsprong.

Met goede moed werd begonnen aan de hervatting. “Het geloof was er wel maar het was lastig om in de buurt van het doel van Twente te komen. De verdedigers zaten er kort op,” aldus Van Keulen. De lijstaanvoerder liep uit naar een 4-0 voorsprong waarna de spreekwoordelijke eer kon worden gered. Op een steekbal van Bas Verbree schoot Youri Sletering in de verre hoek binnen. Elwin van Keulen was na afloop realistisch. “Twente was gewoon beter en buiten bereik van Cambuur. Maar dit is wel een competitie zoals het bedoeld is. Elke wedstrijd gaat ergens om en het is natuurlijk fantastisch dat je al op zo’n jonge leeftijd onder zo’n weerstand wordt getest.”

In Utrecht werd de loting verricht voor de diverse landelijke bekertoernooien. Bij de D-pupillen zijn nog negen teams over. Aangezien er in de kwartfinales plaats is voor acht teams werd een wedstrijd voor de tussenronde geloot. Daarin neemt Vitesse D1 het op tegen NEC D1. Hierdoor is SC Cambuur D1 verzekerd van een plaats in de kwartfinales. De loting hiervoor vindt op een nader te bepalen datum plaats.

Uitslagen Teams Locatie Groningen
verslagen op www.fcgroningen.nl

FC Groningen A1 2-3 Feyenoord A1
Alphense Boys B1 1-3 FC Groningen B1
FC Groningen B2 2-2 Sparta Rotterdam B2
FC Groningen C1 3-0 FC Volendam C1
FC Groningen C2 0-3 FC Twente C2 (oefen)
FC Emmen D1 0-1 FC Groningen D1
Olde Veste ’54 D1 1-2 FC Groningen D2

Foto’s: www.martinoscarfotografie.nl

IMG_4739 IMG_4845 IMG_4902IMG_4913