058-2963300
Dennis Haar: “De teleurstelling heeft plaatsgemaakt voor motivatie”

Dennis Haar: “De teleurstelling heeft plaatsgemaakt voor motivatie”

8 april 2022, 14:37

Met nog welgeteld zes speelrondes voor de boeg in het Eredivisie-seizoen 2021/2022 ligt voor SC Cambuur dit weekend weer een partij op vreemde bodem in het verschiet. In het GelreDome in Arnhem gaan de geel-blauwen zondagmiddag de strijd aan met subtopper Vitesse, dat momenteel de zesde stek op de ranglijst bezet. Zoals gebruikelijk blikken we met onze interim-hoofdtrainer Dennis Haar vooruit op het naderende affiche in de competitie.

In aanloop naar het treffen met de Gelderse formatie was er op medisch gebied goed nieuws te melden. Haar: “Mees Hoedemakers is weer helemaal de oude en kan zondag weer spelen. Zoals bekend viel hij tegen N.E.C. uit met een hoofdklachten en op dat vlak kunnen we geen enkel risico nemen, al bleek al snel dat het meeviel. Daarnaast kunnen we ook weer rekenen op de diensten van Robin Maulun, die zijn schorsing heeft uitgezeten.”

Desalniettemin heerste er deze week ook teleurstelling in het geel-blauwe kamp. “Na de wedstrijd tegen N.E.C. was er natuurlijk sprake van teleurstelling binnen de groep en dat lijkt me ook heel normaal. De verwachtingen die we voor het duel hadden zijn geen werkelijkheid geworden en op basis van de analysebeelden had er zeker meer ingezeten. Maar inmiddels heeft de teleurstelling plaatsgemaakt voor motivatie om de draad weer op te pakken en onszelf te verbeteren.”

“We moeten echter niet vergeten dat we afgelopen zondag ook hebben laten zien prima te kunnen voetballen. Het geloof in eigen kunnen houden is erg belangrijk gezien de fase waar we nu in zitten en dat vertrouwen moet uiteindelijk gaan leiden tot het behalen van punten. Succesbelevingen zijn altijd de beste remedie tegen een negatieve spiraal en ik geloof er heilig in dat we in de laatste zes wedstrijden nog een aantal goede resultaten kunnen en gaan behalen.”

Tot slot ging het op het praatje met pers ook over de opponent van het weekend. Haar: “In de voorbereiding op het duel tegen Vitesse hebben we eigenlijk niet veel anders gedaan dan voor N.E.C.-thuis. Vanuit de beelden hebben we een plan gemaakt hoe we ze denken te kunnen bestrijden en daar hebben we ook op getraind. Vitesse is een prima goede ploeg met veel kwaliteit, maar heeft het momenteel ook even lastig. We kijken er naar uit en hebben er vooral veel zin in.”

Op het klassieke Eredivisie-tijdstip van half drie gaat de bal zondagmiddag rollen bij het duel tussen Vitesse en SC Cambuur en daarbij is Edwin van de Graaf de arbiter van dienst. Alle verrichtingen in Arnhem zijn zoals altijd rechtstreeks te volgen via ESPN 1, het radioverslag van Omrop Fryslân en het verslag via ons Twitter-kanaal (@SCCambuurLwd). Vanuit het uitvak in het GelreDome zullen 352 SCC-ers de geel-blauwen naar een resultaat stuwen.

Foto: www.dijksmedia.nl