058-2963300
Dennis Haar: “Door onze strijd en passie de supporters er wederom achter krijgen”

Dennis Haar: “Door onze strijd en passie de supporters er wederom achter krijgen”

5 mei 2022, 15:21

Voor even was iedereen van geel-blauw afgelopen zondag in de voetbalhemel, om daar vervolgens twee minuten later weer keihard te worden uitgegooid. Het was een Friese Derby die beide kampen zich nog lang zullen heugen en waar SC Cambuur ondanks die tik in de blessuretijd van de blessuretijd toch ook veel vertrouwen uit kan putten. Er wordt inmiddels dan ook weer moedig voorwaarts gekeken naar de resterende drie wedstrijden van het seizoen en het eerste treffen van dit drieluik staat voor morgenavond op het programma. In het eigen Cambuur Stadion ontvangen de manschappen van interim-trainer Dennis Haar RKC Waalwijk en met hem keken we alvast vooruit op deze wedstrijd.

“Het zal zeker niet makkelijk worden”, zo trapt Haar af op het wekelijkse praatje met de (regionale) pers. “Afgelopen weekend hebben ze tegen FC Groningen nog maar eens laten zien dat ze een hoog niveau kunnen halen en daarbij komt dat ze de laatste paar punten om definitief veilig te zijn in de Eredivisie nog nodig hebben.”

Vanzelfsprekend kwam ook De Derby van afgelopen weekend nog even ter sprake bij de aanwezige journalisten. “Of we die late gelijkmaker inmiddels hebben verwerkt? Het is natuurlijk logisch dat zo’n gevoel nog even blijft door sudderen, dat relativeer je niet zomaar even weg. Daar hebben we ook even de tijd voor genomen, maar na de analyse van de wedstrijd hebben we nu de knop weer omgezet en zijn we alleen maar bezig met RKC Waalwijk.”

Voor wat betreft de ziekenboeg was er deze week goed en slecht nieuws te melden. “Ja, dat klopt. Met David Sambissa hebben we een optie minder op de linksback, hij heeft een flinke wond op zijn voet en moet even rustig aan doen. Daar tegenover staat dat Sekou Sylla terugkeert van een duel schorsing en dat Tom Boere voor het eerst weer zal aansluiten bij de wedstrijdselectie. Daarnaast is Mitchel Paulissen helaas voor één wedstrijd geschorst.”

Zoals beschreven is het einde van de reguliere competitie in zicht en met 34 punten in de tas en een marge van twee ten opzichte van de Play-Off plekken voor Europees voetbal heeft SC Cambuur nog alles om voor te spelen. “Zonder meer. Al is het niet zo dat we heel erg met de stand bezig zijn. Het zal wedstrijd voor wedstrijd moeten en het is aan ons om met dezelfde strijd, passie, energie en het goede voetbal voor de dag te komen. Als ons dat lukt heb ik alle vertrouwen in een goed resultaat en krijgen we onze eigen supporters er ook wederom volle bak achter.”

Om precies 20.00 uur zal scheidsrechter Joey Kooij morgen voor de eerste maal op zijn fluit blazen voor de aftrap van SC Cambuur tegen RKC Waalwijk. Toegangskaarten voor dit affiche zijn inmiddels niet meer verkrijgbaar, want het Cambuur Stadion zal opnieuw volledig uitverkocht zijn. De verrichtingen vanaf het Cambuurplein zijn voor de thuisblijvers en (noodgedwongen) afwezigen zoals gebruikelijk te volgen via de televisie (ESPN 2), de radio (Omrop Fryslan) en via het live-verslag op onze enige en officiële Twitter-kanaal (@SCCambuurLwd).

Foto: www.dijksmedia.nl