058-2963300
Dennis Haar: “Goed spelen en een zege behalen voor onze eigen supporters”

Dennis Haar: “Goed spelen en een zege behalen voor onze eigen supporters”

10 mei 2022, 16:02

Nog slechts één thuiswedstrijd voor SC Cambuur in het reguliere Eredivisieseizoen 2021/2022 en wel morgenavond. Te gast in het Cambuur Stadion is dan de huidige nummer zeventien van de ranglijst: Willem II uit Tilburg. Met onze interim-hoofdtrainer blikken we zoals gebruikelijk vooruit op het naderende competitieduel.

Als er één ding is dat als een paal boven water staat, is dat de spanning in de Eredivisie voor aanvang van de laatste twee speelrondes om te snijden is. Dat gegeven is ook Haar niet ontgaan. “Ja, het is een erg bijzondere competitie dit jaar en eentje die je qua uitslagen ieder weekend weer blijft verbazen. Slechts een paar clubs zijn op het moment uit gevoetbald wat betreft de ranglijst, maar daaromheen is het op bijna alle fronten nog lang niet beslist.”

“Als we dan kijken naar onze eigen situatie dan staat er zeker ook nog genoeg op het spel met het oog op de wedstrijden van morgen en zondag voor de boeg. We staan in de middenmoot en blijven kijken naar de ploegen om ons heen, maar in de basis zullen we het natuurlijk eerst zelf moeten doen. Het doel voor morgen is dan ook helder: tegen Willem II goed spelen en een zege behalen voor onze eigen supporters.”

Bij die missie kunnen de oefenmeester en de overige leden van de staf geen beroep doen op één sleutelspeler. Haar: “Mees Hoedemakers is naar aanleiding van zijn gele kaart tegen RKC Waalwijk afgelopen vrijdag helaas voor één duel geschorst. Daarentegen is de kans wel groot dat David Sambissa weer inzetbaar is, al is dat nog met een kleine slag om de arm. David liep na afloop van De Friese Derby met een flinke vleeswond rond, maar is daar weer van hersteld.”

“Hoe we de opstelling tegen Willem II exact zullen gaan vormgeven kan ik echter nog niet zeggen, want we willen de opponent niet wijzer maken dan ze al zijn. Wel zullen we met dezelfde spelintenties als altijd het veld op stappen. En ik ga ervan uit dat iedereen z’n uiterste best zal doen en alles zal geven om het laatste thuisduel van het reguliere seizoen op een positieve manier af te sluiten. Daar is deze groep professioneel en gretig genoeg voor.”

SC Cambuur tegen Willem II wordt morgenavond om 20.00 uur in gang geloften door arbiter van dienst Erwin Blank en voor het treffen zijn in de online kaartverkoop nog een aantal losse kaarten voor de Zuid-tribune verkrijgbaar. Voor de thuisblijvers en noodgedwongen afwezigen is het duel live te volgen via het ESPN 1 (schakelkanaal) en/of de ESPN-app, het radioverslag van Omrop Fryslân en het liveverslag via ons Twitter-kanaal (@SCCambuurLwd).

Foto: www.dijksmedia.nl