058-2963300
Dennis Haar: “Het maximale uit spelers halen en de club verder helpen”

Dennis Haar: “Het maximale uit spelers halen en de club verder helpen”

1 april 2022, 17:20

De interlandbreak is voorbij en daarin was het meest opvallende nieuws vanuit Leeuwarden dat Dennis Haar de rest van het seizoen als interim-hoofdtrainer aan SC Cambuur verbonden is. De oefenmeester stond afgelopen woensdag voor de eerste maal op het veld en werkte met de technische staf toe naar het competitieduel tegen N.E.C. van aanstaande zondag. En dus mocht hij eerder vanmiddag voor de eerste maal aanschuiven bij het gebruikelijke persmoment.

Voor de in Deventer geboren Haar betekende vandaag de derde werkdag in zijn tijdelijke nieuwe functie. “De eerste dag stond natuurlijk in het teken van mezelf voorstellen en alle namen en gezichten leren kennen binnen de organisatie. Een flinke klus, maar natuurlijk ook een erg leuke. Vervolgens heb ik de vrije trainingsdag van gisteren benut om mezelf wegwijs te maken in de Cambuur-manier van spelen door het bekijken van de nodige wedstrijden en beelden.”

En welke indruk heeft hij gekregen van zijn eerste dagen? Haar: “Er wordt een speelstijl aangehouden met een hoge intensiteit en getracht vanuit balbezit en met goed positiespel tot kansen te komen. Daarnaast heb ik ook een volwassen groep gezien waarin veel positivisme heerst. Vooral dat laatste is erg prettig wanneer je ergens nieuw bent. Samen met de overige stafleden gaan we dit weekend tegen N.E.C. proberen een goede start te maken.”

“Daarnaast heb ik mezelf voorgenomen niet opnieuw het wiel uit te vinden. Integendeel, ik hoop mijn steentje juist te kunnen bijdragen aan de ingezette koers van tweeënhalf jaar geleden en deze nog verder te perfectioneren. Ook is de rol van hoofdtrainer erop gericht om spelers te begeleiden en te motiveren om het maximale uit zichzelf te halen, in welke fase van hun carrière ze ook zitten. Al met al hoop ik het maximale uit spelers te kunnen halen en de club daardoor ook verder te helpen.”

Op welke manschappen kunnen Haar en de overige leden van de technische staf zondag wel en niet rekenen? “Sonny Stevens en Maxim Gullit zullen er logischerwijs nog niet bij zijn en Robin Maulun is daarnaast geschorst. Anderzijds kan Roberts Uldrikis na twee maanden weer minuten maken en ook Erik Schouten is weer inzetbaar. En ook de zes internationals zijn volledig fit en met een mooie ervaring rijker teruggekeerd binnen de selectie.”

De ontmoeting tussen SC Cambuur en N.E.C. wordt zondag om 16.45 uur afgetrapt en staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel. De állerlaatste kaarten voor het duel zijn daarnaast verkrijgbaar in de online kaartverkoop. Niet aanwezig in het Cambuur Stadion overmorgen? Volg alle verrichtingen van de geel-blauwen dan live via de televisie (ESPN 1), de radio (Omrop Fryslân) of via het verslag op onze Twitter-kanaal (@SCCambuurLwd).

Foto: www.dijksmedia.nl