058-2963300
Dennis Haar: “Iedere positie op de ranglijst die we nog kunnen stijgen is winst”

Dennis Haar: “Iedere positie op de ranglijst die we nog kunnen stijgen is winst”

13 mei 2022, 15:21

Na het 1-1 gelijkspel in eigen stadion tegen Willem II afgelopen woensdag is het definitief een feit: SC Cambuur mag zich ook volgend seizoen Eredivisionist noemen! Een prestatie van jewelste gezien de financiële ranglijst en een erg prettig gegeven met nog één speelronde in het verschiet. Komende zondag wacht de laatste reguliere competitiewedstrijd en gaan de geel-blauwen op bezoek bij FC Groningen. Met Dennis Haar blikken we, voor misschien wel de laatste keer als interim-hoofdtrainer van SC Cambuur, vooruit op dit duel.

Het in veilige haven brengen van nog een jaar Eredivisievoetbal in Leeuwarden is door de spelers en leden van de technische staf met veel blijdschap ontvangen. Haar: “Ja zonder meer, en het prettige daarbij is dat we in de voorlaatste speelronde hebben weten te bewerkstelligen. Rechtstreeks handhaven was het grote doel voor aanvang van de competitie en ik hoop dat alle supporters hebben kunnen genieten van het prachtige seizoen in de Eredivisie.”

“Maar we zijn nog niet klaar, want zondag wacht nog eenmaal de kans om te laten zien wat we als team zijnde kunnen. En iedere positie op de ranglijst die we nog kunnen stijgen is winst, al zijn we daarbij wel voor een deel afhankelijk van een aantal andere clubs. Maar eerst de focus op een resultaat tegen FC Groningen, al is het natuurlijk een ander type wedstrijd met een andere soort druk. Het eergevoel en het gegeven dat we nog steeds de hoogste eindklassering ooit voor SC Cambuur in de Eredivisie kunnen halen zijn zeker ook zwaarwegende factoren.”

Wie vanochtend een blik over het veld in het Cambuur Stadion wierp, zag een kleine groep spelers de vrijdagtraining afwerken. Haar: “Dat klopt, een aantal spelers is preventief binnen gebleven en een aantal heeft een milder programma afgewerkt. We verwachten overigens dat we morgen weer nagenoeg compleet zullen zijn. Tamás Kiss en Pieter Bos zijn zondag afwezig en daarnaast zijn Jasper ter Heide en David Sambissa beide een twijfelgeval.”

Wat betreft de belangen voor de komende speelronde zit tegenstander FC Groningen in een soortgelijk schuitje als de geel-blauwen. Haar: “Ook Groningen zal het seizoen met een positieve noot willen eindigen. Niet alleen omdat ze de laatste paar wedstrijden hebben verloren, maar ook omdat de hoofdtrainer afzwaait. Ik verwacht dat de ploeg die de meeste energie en daad- en wilskracht in het duel zal stoppen uiteindelijk de volle buit zal pakken.”

Vanaf 14.30 uur gaat de bal zondag rollen in de Euroborg bij het duel tussen FC Groningen en SC Cambuur en daarbij is Rob Dieperink de scheidsrechter van dienst. Maar liefst 730 SCC-ers zullen tijdens het duel plaatsnemen in het uitvak. Niet van de partij in het stadion? Volg de wedstrijd dan live via ESPN 1 (schakelkanaal) of ESPN Watch, het radioverslag van Omrop Fryslân of via het liveverslag op ons Twitter-account (@SCCambuurLwd).

Foto: www.dijksmedia.nl