058-2963300
Dennis Haar: “PSV proberen te bestrijden vanuit onze eigen kracht”

Dennis Haar: “PSV proberen te bestrijden vanuit onze eigen kracht”

22 april 2022, 14:47

De Eredivisieloze paasdagen behoren inmiddels alweer vier dagen tot het verleden en dit weekend gaat de bal weer rollen in de hoogste afdeling van de vaderlandse voetbalpiramide. Voor SC Cambuur betekent dit het duel in eigen huis tegen de formatie die afgelopen zondag beslag wist te leggen op de KNVB Beker en bovendien nog volop in de race is voor het kampioenschap: PSV. Tijd voor de vooruitblik met onze interim-hoofdtrainer Dennis Haar.

“Een gekke, maar ook fijne week. Gek vanwege het feit dat de competitie stil lag en fijn aangezien iedereen heeft kunnen herstellen van het buikgriepvirus”, aldus de oefenmeester. “Tijdens de vrije dagen hebben we de tijd genomen om te kijken wat goed gaat en vooral ook wat beter kan. Het is natuurlijk duidelijk dat we wel weer eens toe zijn aan een zege en gelukkig krijgen we daar nog volop mogelijkheden voor, want er liggen nog vijf duels in het verschiet.”

Tijdens die vijf aankomende wedstrijden bestaat de kans dat één speler in z’n geheel niet meer inzetbaar zal zijn. Haar: “Alex Bangura heeft gisteren het trainingsveld geblesseerd moeten verlaten en het is momenteel nog lastig inschatten hoe lang we hem precies zullen moeten missen. Verder kunnen we komend weekend nog geen beroep doen op Sonny Stevens, die waarschijnlijk na de wedstrijd tegen PSV weer aansluit bij de groep, Maxim Gullit en Tom Boere.”

Dan over naar de tegenstander van morgenavond, die zondag in De Kuip ten koste van Ajax voor de tweede maal dit seizoen beslag mocht legen op eremetaal. Haar: “Die bekerwinst gunde ik ze en een aantal spelers in het bijzonder van harte, want ik heb met veel plezier twee seizoenen bij PSV mogen werken als trainer van de beloften. Maar die tijd is geweest en die gunfactor zullen ze morgen niet van me krijgen. Dan is geel-blauw het enige dat telt.”

En met welk plan gaat SC Cambuur morgen aftrappen tegen de kersverse bekerwinnaar? Haar: “Door ze proberen te bestrijden vanuit onze eigen kracht. Dat betekent volop de strijd aangaan met PSV en naar voren verdedigen met de nodige pressie. En als we dan de bal hebben moeten we ook zuiver zijn en gevaarlijk worden, het zij vanuit positiespel of via de counter. Bovendien spelen we thuis voor onze eigen supporters, dus die moeten we er achter gaan krijgen.”

Vanaf klokslag 21.00 uur gaat de bal morgen rollen aan het Cambuurplein bij de ontmoeting tussen SC Cambuur en PSV en daarbij heeft ditmaal scheidsrechter Dennis Higler de leiding. Voor de supporters en overige belangstellenden die niet aanwezig (kunnen) zijn in het uitverkochte Cambuur Stadion is de wedstrijd live te volgen via ESPN 1, het radioverslag van Omrop Fryslân en het liveverslag op ons eigen Twitter-account (@SCCambuurLwd).

 Foto: www.dijksmedia.nl