058-2963300
Deukje in succesreeks van SC Cambuur

9 februari 2018, 23:03

SC Cambuur heeft de succesvolle reeks van de laatste weken niet voort kunnen zetten in de thuiswedstrijd tegen MVV. In de laatste tien minuten van de niet bijster aantrekkelijke wedstrijd werd het onder winterse omstandigheden verdiend 0-2 voor de bezoekers uit Maastricht. Daar was geen speld tussen te krijgen. Cambuur had de gehele wedstrijd een veldoverwicht, maar werd nauwelijks gevaarlijk. De Limburgse goalie Michael Verrips, gehuurd van Sparta, kon alle inzetten van de voorhoede van de ploeg van René Hake met gemak de baas. In de tegenstoten was MVV dreigender. Naarmate de wedstrijd vorderde voelde je het aankomen. Cambuur zou van geluk mogen spreken als er een puntje in Leeuwarden zou blijven. Tien minuten voor het einde werd die hoop de bodem ingeslagen. Martijn Barto was nog enigszins kansrijk na een perfecte pass van Robbert Schilder, toen MVV in de omschakeling het vonnis voltrok. Een prima uitgevoerde counter, een missertje in de achterhoede van de thuisclub en invaller Houben mikte raak. In de laatste minuut van de officiële speeltijd kwam de tweede treffer uit een vrije trap, “waarbij wij niet goed stonden te dekken,” aldus Hake. Cambuur zakte door de nederlaag een plekje: van elf naar twaalf. Het zicht op een plaats voor de Play-Offs blijft behouden. Er is geen man over boord, maar het had zo mooi kunnen zijn.

Cambuur begon energiek aan  de wedstrijd, MVV eveneens. De ‘preek’ van trainer Ron Elsen de afgelopen dagen had zijn uitwerking niet gemist. Van ‘slappe hap’ was geen sprake. In tegendeel. Na bijna twintig minuten moest rechtsachter Sai van Wermeskerken in een hectische toestand de bal van de lijn halen. Kort daarop was Martijn Barto redelijk dichtbij een treffer maar de hoek was te moeilijk en de paal het eindstation. In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks. Cambuur meer aan de bal, MVV gevaarlijker in de omschakeling. Een schot van Houtkoop in de handen van Verrips leek de wedstrijd mogelijk te kantelen, maar het bleef bij ‘leek’. De personele bezetting veranderde na verloop van tijd. Bij MVV kwamen Houben en Mmaee binnen de lijnen. Zij scoorden allebei. Dat effect was niet weggelegd voor Van Deelen, Crowley en Van Kippersluis.

RKC uit is de volgende opdracht op de agenda en dan maar hopen dat het ‘geen goed gevoel’ bij Hake plaats heeft gemaakt voor maatregelen ‘voor een aantal dingen die zichtbaar zijn’ en dat de slechte keuzes in goede zijn omgezet.

SC Cambuur: Cummins, Van Wermeskerken (46.Van Deelen), Steenvoorden, Schilder, Houtkoop, Schils, Kip, Rosheuvel (77. Van Kippersluis), Kallon, Barto, Mathieu (68. Crowley)

MVV: Verrips, Janssens, Martina, Pereira, Yilderim (84. Mmaee), Schroijen (68. Houben), Nys, Ciranni, Mares, Okita, Nwakali (92. Martina)

Scheidsrechter: J. (Joey) Kooij

Scoreverloop: 81. 0-1. Houben; 89. 0-2 Mmaee

Gele kaarten: Nys, Mares, Ciranni en Okita (MVV)

Supporters: 7.476

Wedstrijdsponsor: Taxi Waaksma, Kootstertille

Balsponsor: Stinstra Kozijnen, Leeuwarden