058-2963300
Doelman Pieter Bos beëindigt per direct zijn profcarrière

Doelman Pieter Bos beëindigt per direct zijn profcarrière

18 mei 2022, 12:00

Na alle vreugde rondom het behalen van de hoogste eindklassering ooit in de Eredivisie voor SC Cambuur is er deze week ook slecht nieuws te melden vanaf het Cambuurplein.

Op nadrukkelijk verzoek van medisch specialisten is Pieter Bos namelijk genoodzaakt om zijn topsportcarrière per direct te beëindigen. Medisch onderzoek heeft uitgewezen dat Pieter Bos kampt met hartproblemen, waardoor het niet mogelijk is om topsport op een veilige en verantwoorde manier uit te oefenen.

Bos (25) maakte in de zomer van 2016 de overstap naar SC Cambuur en is daarmee de speler uit het eerste elftal die het langst actief is voor de club. Naast veelvuldige optredens voor Jong SC Cambuur en SC Cambuur Onder 21 kwam hij inmiddels negen keer uit in een officieel duel voor de hoofdmacht, waarin hij bij zijn recente optreden in de uitwedstrijd bij Vitesse ook in de Eredivisie indruk wist te maken.

Technisch manager Foeke Booy is aangeslagen door het nieuws: “Dit is vooral een persoonlijk drama voor Pieter zelf. Zo’n nieuwsbericht ontvangen als topsporter en dat ook nog eens op zo’n jonge leeftijd is ronduit verschrikkelijk en het mag voor zich spreken dat we hem als club en team zullen steunen waar we maar kunnen.”

Heel veel sterkte, Pieter!

Foto: www.dijksmedia.nl