058-2963300

Doelpuntenfestijn in Kollum

16 juli 2014, 22:14

Op de dag dat met de komst van vleugelaanvaller Daniël de Ridder de contouren van het ‘nieuwe’ Cambuur weer wat duidelijker werden, nam de Leeuwarder club het vanavond in de oefencampagne voor het laatst op tegen een amateurteam. Op Sportpark Baensein was VV Kollum gastheer en tegenstander. Voor maar liefst 1.283 toeschouwers werd er ook vanavond weer driftig gescoord, want na een ruststand van 0-5 eindigde het oefenduel in maar liefst 1-14.

Trainer Henk de Jong had in de beginopstelling verrassend Lucas Bijker naast Calvin Mac-Intosch in het centrum van de verdediging geposteerd. De dit seizoen van SC Telstar overgekomen Mac-Intosch opende vanavond in de 6e minuut de score, waarna Oliver Feldballe (2 keer doeltreffend), Michiel Hemmen en een eigen doelpunt aan de kant van VV Kollum voor een 0-5 ruststand zorgden.

In het vervolg van de wedstrijd bleek SC Cambuur duidelijk een maatje te groot voor het in de zaterdag 2e klasse KNVB uitkomende VV Kollum. De immer gemakkelijk scorende Bartholomew Ogbeche (3 keer), Erik Bakker (strafschop), Mart Dijkstra, testspeler Albert Ruznák (twee keer), een eigen doelpunt en de vanavond in het geel-blauwe shirt debuterende Dejan Meleg zorgden voor een 0-14 tussenstand. Het slotakkoord was echter voor de thuisploeg, want een prachtig genomen vrije trap van Joop Pijnacker resulteerde uiteindelijk in een 1-14 eindstand op het scorebord. Dit was overigens de eerste tegentreffer in de lopende oefencampagne.

Zaterdagmiddag staat de eerste oefenwedstrijd tegen een betaald voetbalorganisatie op het programma. In Doetinchem zijn dan de Superboeren van De Graafschap op hun Open Dag de opponenten. Het oefenduel op het fraaie Sportpark De Vijverberg begint om 16.00 uur.

Opstelling SC Cambuur:
Eerste helft: Jurjan Wouda, Marlon Pereira, Lucas Bijker, Calvin Mac-Intosch, Ron Janzen, Oebele Schokker, Berend Schootstra, Mohamed El Makrini, Bob Schepers, Michiel Hemmen, Oliver Feldballe
Tweede helft: Jurjan Wouda, Wout Droste, Mart Dijkstra, Etiënne Reijnen, Lucas Bijker, Erik Bakker, Albert Ruznák, Furdjel Narsingh, Bartholomew Ogbeche, Dejan Meleg