058-2963300
Doelpuntenregen bij SC Cambuur D1

Doelpuntenregen bij SC Cambuur D1

19 april 2015, 18:19

Winst en verlies was er dit weekeinde voor de jeugdteams van SC Cambuur.

RODA JC C2 3-1 SC CAMBUUR C2
1-0 (23.), 1-1 Deno Alejo (25.), 2-1 (48.), 3-1 (65.)

opstelling SCC C2 Marco Kreeft, Robert Polee (36.Pieter Abe de Jong), Rik de Boer, Feike Zijlstra, Jens van der Heide, Kevin de Vries, Job Zwager, Koen Kribben (36.Chiel Kuiper), Kian Visser, Bart Kooistra (36.Mark van der Meer), Deno Alejo.

De verre uitwedstrijd in Kerkrade heeft de onder-14 ploeg van SC Cambuur geen punten opgeleverd. Toch kwamen de mannen uit Leeuwarden goed voor de dag. “In de eerste helft hebben we echt goed gespeeld en hebben we verzorgd opgebouwd. Er viel weinig op ons spel aan te merken,” zei trainer Michiel Buursma. Bij de openingstreffer van de thuisploeg ging een foutje in de opbouw aan vooraf. Buursma: “Bij die treffer stonden we niet goed. Daarbij was het eigenlijk hun eerste echte kans.” Tien minuten voor rust viel de gelijkmaker. Deno Alejo was trefzeker.

“Ons doel na rust was om het goede spel voort te zetten en de tegenstander stuk te spelen. In plaats daarvan kakte de boel echter in en was het baltempo van ons te laag,” aldus Buursma. De Limburgers namen dankzij een foutje bij Cambuur, de bal werd blind naar het centrum gespeeld, wederom de leiding. Bij de derde treffer redde doelman Marco Kreeft in eerste instantie maar was de rebound voor Roda. Buursma: “Voor rust waren we echt goed en zwaar bovenliggend. Maar in de tweede helft zijn we met name in de omschakeling op onze plaats gezet. Daarnaast konden we zelf ook niet veel kansen meer creëren.”

SC CAMBUUR D1 9-0 SC GENEMUIDEN D1
1-0 Martijn Ferwerda (11.), 2-0 Youri Sletering (13.), 3-0 Jorn Jongsma (18.), 4-0 Youri Sletering (23.), 5-0 Jorrit Miedema (28.), 6-0 Willem de Boer (40.), 7-0 Jorrit Miedema (47.), 8-0 Steyn Potma (50.), 9-0 Jorrit Miedema (56.)

opstelling FCG D1 Brett Minnema, Andries Venema, Martijn Ferwerda, Milan de Koe, Xanthi Dijkstra, Jhondly van der Meer, Quinten Lamsma, Tobias Hoogstra, Jorrit Miedema, Jorn Jongsma, Youri Sletering. Wissels: Levi de Ron, Maurice Lap, Willem de Boer, Bas Verbree, Milan Smit, Dylano van Dijk, Steyn Potma.

Alweer voor de vierde maal dit seizoen traden de D-pupillen van SC Cambuur aan tegen Genemuiden. “Op zich niet een wedstrijd waar je naar toeleeft,” zei trainer Elwin van Keulen. “Vier keer tegen Heerenveen is niet vervelend omdat je dan twee ploegen van een behoorlijk niveau hebt en je de wedstrijden op de hoogste weerstand speelt. Tegen Genemuiden weet je dat dat dat anders is en dat het initiatief geheel bij jezelf ligt. Bij de jongens merk ik trouwens niet dat ze minder gemotiveerd zijn. Want wat de situatie ook is, van elke wedstrijd kun je leren en gaat weer mee in de rugzak van ervaringen.”

De thuisploeg heerste zoals verwacht en zag de tegenstander in de eerste tien minuten eenmaal voor het doel verschijnen. Van Keulen: “Zij veroverden de bal op het middenveld maar onze doelman bracht redding.” Vervolgens scoorden de geelblauwen vijf doelpunten in slechts zeventien minuten. Martijn Ferwerda kopte raak waarna hijzelf de steekbal gaf op Youri Sletering die zodoende de score verdubbelde. Met een 5-0 voorsprong werd het eerste half uur afgesloten. Ook in de tweede helft ging het scoren rustig verder. Jorrit Miedema was verantwoordelijk voor drie van de negen doelpunten.

“We speelden dominant en het was mooi om te zien dat de aanvallen van kant tot kant opgingen. Het tempo was van onze kant moordend hoog en de samenwerking tussen onze aanvallers en verdedigers was optimaal. De doelpunten die we scoorden waren gekoppeld aan de ontwikkelpunten die de spelers voor deze wedstrijd zelf benoemden,” aldus trainer Van Keulen. In het klassement staat Cambuur D1 op een tweede plaats met een achterstand van twee punten op SC Heerenveen. Volgend weekeinde wacht de uitwedstrijd in Zwolle tegen PEC.

Uitslagen Teams Locatie Groningen
FC Groningen A1 7-0 Ajax A2
Excelsior B1 2-4 FC Groningen B1
FC Groningen B2 5-2 NAC Breda B2
Alphense Boys C1 0-0 FC Groningen C1
FC Groningen D1 2-1 AFC D1
Be Quick Dokkum D1 2-7 FC Groningen D2

Foto’s: www.martinoscarfotografie.nl

IMG_9523 IMG_9529 IMG_9544 IMG_9623