058-2963300
Doelpuntrijk oefenduel met SV Werder Bremen II levert geel-blauwe zege op

Doelpuntrijk oefenduel met SV Werder Bremen II levert geel-blauwe zege op

25 oktober 2023, 16:27

Tussen de competitiewedstrijd van vrijdag in Maastricht en komende zondag in Leeuwarden zitten liefst acht dagen en dus zag de technische staf van SC Cambuur haar kans schoon om de spelprincipes er verder in te slijpen middels een oefenwedstrijd.

De bal ging vanmiddag weliswaar een uur later rollen dan gepland (de spelersbus van de gasten had enige vertraging), maar vanaf 14.00 uur nam een vergelijkbaar basisteam met afgelopen vrijdag van SC Cambuur het in eigen huis op tegen het tweede elftal van Bundesliga-club SV Werder Bremen.

Op de bank bij Werder zat overigens een goede oude bekende, want voormalig Cambuur-middenvelder Kevin Schindler is tegenwoordig assistent-trainer bij de koploper van de Oberliga Bremen (vijfde niveau van Duitsland).

Hij zag samen met enkele honderden geel-blauwe supporters, het was mede vanwege de herfstvakantie gezellig druk, een zeer onderhoudende wedstrijd, waarbij er zoals vaker dit seizoen genoeg te beleven viel.

SC Cambuur was daarbij duidelijk de betere partij en had in het eerste kwartier al een riante voorsprong kunnen hebben. Daarvoor dien je dan echter wel de bal binnen te schieten en in de zeventiende minuut lieten de bezoekers in de persoon van Schwarz zien hoe dat wel moet: 0-1.

Opnieuw in de achtervolging dus voor geel-blauw, al duurde het niet lang voordat de orde weer was hersteld. Eerst schoot Remco Balk binnen op aangeven van Milan Smit na een vlijmscherpe counter en even later deed de topschutter van de Keuken Kampioen Divisie het helemaal zelf.

Ook nu zou de stand niet lang op het scorebord blijven staan, want na een fout in de opbouw kon Imasuen profiteren en daarmee de 2-2 ruststand op het scorebord  zetten.

Na de theepauze waren er elf nieuwe gezichten te zien aan Leeuwarder zijde en was het vrij snel na rust Iwan Henstra, net als in het oefenduel tegen PEC Zwolle, die de thuisclub weer op voorsprong wist te zetten.

De tweede helft was in algemene zin een stuk degelijker van de thuisploeg en doelman Daan Reiziger hoefde maar mondjesmaat in actie te komen. Daar tegenover stonden ook minder kansen voor SC Cambuur, maar toch werd er na rust even vaak gescoord als daarvoor. In de 81e minuut werd Wiebe Kooistra namelijk nog fraaie weggestuurd door Marcel Schaapman en na een scrimmage kon Vincent Pichel de 4-2 eindstand aantekenen.

Zo was het andermaal bepaald niet saai en hebben Henk de Jong en zijn staf alle selectiespelers, met uitzondering van de geblesseerden, weer eens in actie kunnen zien.

Komende zondag is het volle bak in het Cambuur Stadion, want dan nemen de mannen van Henk de Jong het in een stijf uitverkocht huis op tegen FC Groningen.

Opstelling SC Cambuur eerste helft:
Minnema; Mercera, Tol, Bergsma, Sylla; Van Kaam (C), Breij, De Jong; Balk, Uldrikis en Smit

Opstelling SC Cambuur tweede helft: Reiziger; Veldman, De Koe, Smand (C), Poll; Schaapman, Nartey, Pichel; Henstra, Van der Werff en Kooistra

Opstelling SV Werder Bremen II: Horsch; Schulz, Wagner, Bellmann, Schwarz; Asante (C), Sato, Kasper; Kohler, Kühn en Imasuen

Scheidsrechter: Sven Keller

Scoreverloop:
17’ 0-1, Schwarz
27’ 1-1, Balk
29’ 2-1, Smit
31’ 2-2, Imasuen
56’ 3-2, Henstra
81’ 4-2, Pichel

Foto: www.dijksmedia.nl