058-2963300
Domper voor Jong SC Cambuur op bezoek bij Jong GA Eagles

6 december 2018, 10:34

Afgelopen dinsdag gingen de mannen van Jong SC Cambuur op bezoek bij Jong Go Ahead Eagles. Een belangrijke wedstrijd, want beide ploegen waren vooraf nog volop in de race voor de winnaarspoule in de Reservecompetitie. Om deze doelstelling te behalen moest er wel gewonnen worden door de ploeg van Dennis van der Ree en helaas lukte dit net niet.

SC Cambuur begon goed aan de wedstrijd. De intensiteit was hoog en de druk op de achterhoede van de Deventenaren  nam met de minuut toe. In de eindfase waren de jonge Leeuwarders echter iets minder zorgvuldig en dus hield Go Ahead het doel schoon. De thuisploeg probeerde met name gevaarlijk te worden met lange ballen naar voren en uit standaardsituaties. Dit lukte een aantal keer heel aardig, maar Cambuur-goalie Adbdel Elouzzane was telkens goed bij de les.

Nadat eerder Rashaen de Windt al heel dicht bij de openingstreffer was (paal) zorgde Oege Sietse van Lingen in de 78e minuut wel voor de 0-1 voorsprong. Lang duurde de vreugde echter niet, want twee minuten later was het Maarten Pouwels die de gelijkmaker liet aantekenen.

Het was de start van een opwindende slotfase, want beide ploegen hadden een overwinning nodig. Kansen waren er dan ook legio voor beide teams, maar gescoord werd er door SC Cambuur niet weer. De gastheer lukte dit in extremis wel. Het was Pieter Langedijk die ver in blessuretijd de winnende treffer maakte voor de Eagles. Hierna was het duel direct afgelopen en eindigde de voetbalavond in mineur voor Jong SC Cambuur.

Opstelling Jong SC Cambuur: Elouazzane; Den Hoedt (c), El Baad, Van Lingen, Claver; Akoy, Akhamrane, Ahidar; Conraad, de Windt en Bangura